Kolacja: komosa ryżowa, ciecierzyca i sałatka szpinakowa z sosem wędzonej papryki
Kolacja dziś wieczorem: Quinoa, ciecierzyca i sałatka szpinakowa z sosem wędzonej papryki jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 586 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.27 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 101 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, ciecierzyca, quinoa, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać quinoa można śledzić to danie główne z Budyń Quinoa jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Kolacja: sałatka z komosy ryżowej ze szpinakiem z kremem cytrynowym, Kolacja: szpinak i Curry z ciecierzycy, oraz Kolacja dziś wieczorem: gulasz z ciecierzycy i szpinaku w stylu mauretańskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać quinoa do dużego garnka. Doprawić dużą szczyptą soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Ostrożnie odcedzić quinoa.
Rozłóż na dużej blasze do pieczenia i ostudzić przez kilka minut.
Połącz liście szpinaku, ciecierzycę, ogórek, pomidory, miętę i połowę fety w dużej misce.
Dodaj schłodzoną quinoa i wrzucić dobrze.
W małej misce ubić ocet i wędzoną paprykę. Powoli ubij w oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać sos na sałatkę i dobrze wrzucić.
Podawać z odrobiną pokruszonej fety na wierzchu. Doprawić solą i pieprzem do smaku.