Kolacja: kapusta gotowana na sucho z tofu i groszkiem
Kolacja: kapusta gotowana na sucho z tofu i groszkiem to wegańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 169 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz imbir, kapustę, nasiona gorczycy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Kolacja: migdałowe Tofu z makaronem gryczanym i groszkiem śnieżnym, Dziś Kolacja: Zielony Groszek I Groszek Cukrowy W Sosie Sezamowym, oraz Dziś Kolacja: Groszek Z Miętą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wysusz tofu ręcznikami papierowymi. Wysypać mąkę na duży talerz.
Dodaj połowę tofu i wrzucić delikatnie, aż równomiernie pokryte. Otrząśnij nadmiar.
Wlać cztery łyżki ghee lub oleju do 12-calowej patelni żelaza ustawić na średnim ogniu.
Podgrzewaj, aż się połysk.
Dodaj tofu pokryte mąką. Gotować tofu, obracając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy ze wszystkich stron, łącznie około pięciu minut.
Wyjąć tofu i osuszyć na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu. Wyłączyć ciepło, dokładnie oczyścić patelnię, i powtórzyć z pozostałym tofu.
Wlać ostatnie dwie łyżki ghee lub oleju do średniej wielkości holenderski piekarnik ustawiony na średnim ogniu.
Podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać nasiona gorczycy. Gotować, aż zaczną pop, o 30 sekund.
Dodaj imbir, dwie łyżeczki kolendry, kurkumę, asafetida i serrano. Dobrze wymieszać i gotować, aż pachną, około jednej minuty.
Dodać kapustę i szczyptę soli. Gotować, mieszając co minutę, aż bardzo miękkie, o 15 protokół.
Dodaj pozostałą kolendrę, smażone tofu, groszek i kolejną szczyptę soli. Dobrze wymieszać i gotować, aż wszystko będzie ciepłe, o dwie minuty. Doprawić większą ilością soli do smaku.