Kolacja: kanapka stek z ogórkiem, Sałatka imbirowa i czarny majonez Chile

Kolacja: kanapka stek z ogórkiem, Sałatka imbirowa i czarny majonez Chile
Kolacja dziś: stek kanapka z ogórkiem, Sałatka imbir, i czarny Chile majonez jest bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 62 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Mieszanka rolek cibatta, żółtko jaja, chiptole chiles i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kolacja: kanapka ze stekiem z kukurydzą, pomidorem i awokado, Kolacja: sałatka z pieczonych buraków z sosem Guajilo Chile, oraz Kolacja dziś wieczorem: Fingerling Sałatka ziemniaczana z Zielonym Chile-Cilantro Salsa.

Instrukcje

1
Dla czarnego majonezu chile: jeśli używasz kuchenki gazowej, włącz jeden z palników na wysoki. Przytrzymaj jeden z chipotle chiles z parą szczypiec prawo nad płomieniem i char go ze wszystkich stron. Lekko się nadymi, a następnie zmieni kolor na czarny. Odstaw chile na bok i powtórz z drugim chipotle chile i ancho chile. Jeśli nie masz kuchenki gazowej, ustawić żeliwną patelnię na dużym ogniu, i char chiles na patelni. Gdy chili są chłodne w dotyku, wyrzucić łodygi i usunąć nasiona z ancho.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Ancho Chili PepperAncho Chili Pepper
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej2 Puszki (14 Uncji) Fasoli Cannelloni, Odsączonej
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Wrzucić chiles do robota kuchennego i drobno zmielić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
3
Przelać do miski i wlać 1 szklankę oleju. Dobrze wymieszać. Bez czyszczenia robota kuchennego dodaj żółtka, czosnek, sok z limonki, cukier, sól i dwie łyżki wody. Proces aż do połączenia. Przy włączonym silniku powoli mżawka w oleju chile w stałym strumieniu. Majonez powinien być gęsty i kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Olej ChiliOlej Chili
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Do kanapki stek: doprawić stek solą i pieprzem po obu stronach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5
Wlać łyżeczkę oleju do żeliwnej patelni ustawionej na dużym ogniu. Kiedy dopiero zaczyna palić, dodać stek. Gotować, aż dobrze rumiane na dnie, o pięć minut, a następnie flip. Gotować, aż dobrze rumiane na tej stronie, o kolejne pięć minut. Sprawdź jego temperaturę za pomocą termometru mięsnego; powinien zarejestrować około 140 stopni. Jeśli tak, odłóż na bok i pozostaw na pięć minut. (Jeśli jest poniżej 140 stopni, gotuj przez kolejną minutę lub dwie z każdej strony.) Następnie cienko pokroić mięso na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wyjmij część środka każdego kawałka ciabatty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiabattaCiabatta
7
Rozłóż jedną łyżkę czarnego majonezu chile na każdej górnej połowie. Podziel stek, ogórek, imbir i kolendrę między czterema dolnymi połówkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
8
Skropić każdy sokiem z limonki i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
9
Umieścić górne połówki na każdej z nich, od strony majonezu w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
10
Serw.

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Merlot Dyrektora. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 21 dolarów za butelkę.
Merlot dyrektora
Merlot dyrektora
Nasz Merlot reżyserski 2014 oferuje bujność i okrągłe, pełne podniebienie. Jego zapach ukazuje czerwone i czarne owoce z nutami anyżu i przyprawionego drewna. Soczyste po wejściu wino rozszerza się i staje się aksamitne na podniebieniu dzięki smakom śliwki, loganberry i czarnej wiśni podkreślonym subtelnymi nutami przyprawowymi fasoli espresso i prażonej wanilii. Średnie taniny wspierają ciało tego wina, oferując wyrafinowanie w wykończeniu. Ładnie komponuje się z mostkiem, grillowanymi kotletami wieprzowymi i linguine z pesto.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn