Kolacja: Grillowany Tuńczyk z czerwonym sosem Tomatillo
Kolacja dziś wieczorem: Grillowany Tuńczyk z czerwonym sosem Tomatillo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 485 kalorii, 42g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $6.96 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka osiem uncji steki z tuńczyka, new mexico chile proszek, sól i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczne. Aby zużyć miód można śledzić to danie główne z Piernik Miodowy jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kolacja: Pieczony kurczak z pieczonym sosem Tomatillo śmietanowym, Dziś Kolacja: zapiekany Tuńczyk z pieprzem i sosem sojowo-musztardowym, oraz Dziś Kolacja: Tuńczyk z krakersem ryżowym z pikantnym sosem cytrusowym.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Połącz pomidory, cebulę i czosnek na blasze do pieczenia i wymieszaj z trzema łyżkami oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Przełożyć blachę do piekarnika. Gotować, aż pomidory są lekko zwęglone, obracając od czasu do czasu, 25 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Po zakończeniu, przenieść wszystkie składniki z blachy do robota kuchennego wraz z habanero, chile proszek, ocet, miód, kolendra, i mięta. Zmiksować na gładką masę, przyprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Habanero Chili
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
W międzyczasie rozgrzej grill lub brojlery na duże ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
6
Posmaruj obie strony steków z tuńczyka pozostałym olejem, a także dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Stek Z Tuńczyka
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Miejsce na grillu. Gotować, aż dobrze rumiane z jednej strony, dwa do trzech minut. Flip steki z tuńczyka i gotować, aż rumiane z drugiej strony, o dwóch minut więcej. Tuńczyk nadal powinien być średnio Rzadki w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
8
Łyżka trochę sosu do środka cztery talerze, top każdy z tuńczyka stek.
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. The Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.