Kolacja: grillowane Portobello i kanapka z brzoskwiniami
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 473 kalorie, 11g białka, oraz 26g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $3.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, rukolę dla niemowląt, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: Portobello Mushroom ' Burgers, Kolacja Dziś: Reuben Sandwich, oraz Kolacja Dziś: Kanapka Dagwood.
Instrukcje
Za pomocą mokrej ściereczki lub ręcznika papierowego oczyścić grzyby portobello, aby usunąć wszelkie zabrudzenia. Połowę liści zdjąć z gałązki rozmarynu i posiekać, resztę zostawiając pod koniec, aby użyć jako pędzla do grillowania. W dużej misce połącz posiekany rozmaryn z oliwą z oliwek, tymiankiem, 3/4 czosnku i połową soku z cytryny ze szczyptą soli i pieprzu.
Dodać grzyby i wrzucić do herbu dobrze.
Podczas gdy grzyb marynuje, rozgnieść awokado w drugiej misce i dodać pozostały czosnek, sok z cytryny, i posiekany pomidor. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotuj grill węglowy lub gazowy lub podgrzej patelnię grillową na dużym ogniu przez pełną minutę.
Połóż grzyby na grillu i gotuj, aż ładnie się karmelizują i zaczną uwalniać płyn, ale nie całkowicie suchy, 3-5 minut na stronę. Na innej części grilla lub patelni grillowej gotować plastry brzoskwini, aż będą karmelizowane i miękkie, 4-5 minut na stronę.
W razie potrzeby krótko tostować bułki lub bułki na grillu. Podczas gdy grzyby i brzoskwinie nadal gotować, rozłożyć mieszaninę awokado po obu stronach bułki lub bułki i podzielić rukolę między cztery kanapki. Wierzch z grzybami, a następnie brzoskwinie. Aby uzyskać bardziej schludne opakowanie, zabezpiecz kanapkę dużymi wykałaczkami.
Podawać od razu, gdy grzyby są jeszcze gorące i soczyste.