Kolacja: Frisée Aux Lardons
Ten przepis służy 4. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 237 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, frisée, ocet destylowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frisee Aux Lardons, Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś rondel lub garnek z wodą do delikatnego gotowania na wolnym ogniu z białym octem - powinien być ledwo bulgotanie. Rozbij jajka (pojedynczo) do kadzi lub małej miski, a następnie opuść je lub wsuń do wody jednym szybkim ruchem. Delikatnie poprowadź jaja z powrotem do zwartego kształtu, jeśli białka rozłożą się zbyt mocno. Gotować, aż białka są całkowicie ustawione, 3-5 minut.
W międzyczasie, smażyć boczek na średnim ogniu na patelni, aż rumiane i renderowane, o 3-4 protokół, następnie ad szalotki na dodatkową minutę.
Zdjąć z ognia, dodać ocet z czerwonego wina i dobrze wymieszać, aby włączyć,
Wrzucić frisée do dressingu, aż dobrze pokryte, a następnie doprawić solą i pieprzem. Talerz, a każdą sałatkę polać gotowanym jajkiem. Zakończyć dodatkowym pieprzem.