Kolacja: Frisée Aux Lardons

Kolacja: Frisée Aux Lardons
Ten przepis służy 4. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 237 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 14 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, frisée, ocet destylowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Frisee Aux Lardons, Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami, oraz Sałatka Frisee z Lardonami i gotowanymi jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przynieś rondel lub garnek z wodą do delikatnego gotowania na wolnym ogniu z białym octem - powinien być ledwo bulgotanie. Rozbij jajka (pojedynczo) do kadzi lub małej miski, a następnie opuść je lub wsuń do wody jednym szybkim ruchem. Delikatnie poprowadź jaja z powrotem do zwartego kształtu, jeśli białka rozłożą się zbyt mocno. Gotować, aż białka są całkowicie ustawione, 3-5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Biały DestylowanyOcet Biały Destylowany
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
ChochlaChochla
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
W międzyczasie, smażyć boczek na średnim ogniu na patelni, aż rumiane i renderowane, o 3-4 protokół, następnie ad szalotki na dodatkową minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Ziemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie PlasterkiZiemniak Przekrojony Wzdłuż Na Pół I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Zdjąć z ognia, dodać ocet z czerwonego wina i dobrze wymieszać, aby włączyć,
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
4
Wrzucić frisée do dressingu, aż dobrze pokryte, a następnie doprawić solą i pieprzem. Talerz, a każdą sałatkę polać gotowanym jajkiem. Zakończyć dodatkowym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn