Kolacja Dziś Wieczorem: Stek Z Wieszakiem Na Sześć Przypraw

Kolacja Dziś Wieczorem: Stek Z Wieszakiem Na Sześć Przypraw
Kolacja dziś wieczorem: stek z wieszakiem na sześć przypraw to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 48g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 511 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, kawałek cynamonu, stek wieszak, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kolacja dziś wieczorem: stek z wieszaka z szalotką i pieczarkami, Six-Spice Hanger Steak, oraz Kolacja dziś wieczorem: stek w spódnicy z sosem stek domowej roboty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Drobno zmielić przyprawy, 2 łyżeczki brązowego cukru i 1 1/2 łyżeczki soli w młynku. Stek z wieszaka osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie równomiernie posypać przyprawami mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
W międzyczasie dodaj sos sojowy, ocet ryżowy, wodę, imbir, szalotkę, czosnek i resztę brązowego cukru do małego rondla. Obróć ciepło na średnio-niskie. Gotować tylko do momentu, aż mieszanina będzie ciepła. Następnie wymieszaj kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
RamięRamię
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Pokroić stek w plastry 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
4
Podawać z sosem na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia29
Magazyn