Kolacja dziś wieczorem: stek w spódnicy z Tomatillosem, na dwa sposoby

Kolacja dziś wieczorem: Spódnica stek z Tomatillo, dwa sposoby może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 864 kalorii, 61g białka, oraz 60 g tłuszczu. Ten przepis służy 3 i kosztuje $8.04 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ząbki czosnku, olej canolan, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Kolacja dziś wieczorem: stek w spódnicy z sosem stek domowej roboty, Kolacja: Stek W Spódnicy Z Sosem Chimichurri, oraz Grillowane steki z Tomatillo na dwa sposoby.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię żelaza nad średnim płomieniem.
Dodać suszone chiles i tosty z obu stron na minutę.
Przełożyć do dużej miski i przykryć wrzącą wodą. Odstawić na 20 minut.
Dodaj 1 funt pomidorów, 1 szklanka kolendry, 1/2 łyżeczki kminku, 1 łyżeczka soli, i wszystkie chiles, czosnek, brązowy cukier, i melasa do blendera. Puree do gładkiej, około minuty.
Wlać 1/4 szklanki oleju do żelaznej patelni i włączyć ciepło do średniej wysokości. Gdy gorący, wlać mieszaninę chile. Gotować przez 5 minut, lub aż zgęstnieje, i odstawić.
Wymieszać 2 łyżki oleju, 3/4 łyżeczki kminku, 1 1/2 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę mielonego pieprzu.
Rozprowadzić mieszaninę na stekach.
Rozgrzać patelnię grillową na dużym ogniu lub włączyć brojlery. Gotuj steki przez 4-6 minut, jeśli lubisz średnio rzadkie, przerzucając w połowie.
Wyjmij na deskę do krojenia i pozostaw na co najmniej 10 minut.
Tymczasem, cienko pokroić resztę Tomatillo. Wrzucić je do dużej miski wraz z resztą kolendry, szalotka, sok z limonki, a reszta oleju. Doprawić solą i pieprzem.
Talerz sałatkę, ustawić stek na górze, i mżawka na sosie. Cienko pokroić stek w poprzek ziarna, aby uzyskać najlepsze rezultaty.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. La Jota Howell Mountain Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 99 dolarów za butelkę.
![La Jota Howell Mountain Merlot]()
La Jota Howell Mountain Merlot
#37 Wine Spectator Top 100 2019 La Jota Merlot 2016 obejmuje wszystko, co jest górskie Merlot ze strukturą, którą można rozkoszować. Nuty espresso, gorzkiej czekolady i tostów następują po dojrzałej jeżynie, mineralności i wadze na podniebieniu.