Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak
Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, ser feta, liście szpinaku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 140 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kolacja: sałatka ze szpinakiem, groszkiem i serem Feta, Kolacja: sałatka z komosy ryżowej ze szpinakiem z kremem cytrynowym, oraz Kolacja: komosa ryżowa, ciecierzyca i sałatka szpinakowa z sosem wędzonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W drobnym sitku, opłukać quinoa dobrze, aby usunąć gorycz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Przełożyć do dużego rondla i przykryć 2 litrami wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu, aż quinoa jest miękka, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odcedzić, rezerwując płyn do gotowania.
4
W razie potrzeby dodaj wodę do płynu, aby uzyskać 6 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
W średnim garnku do zupy podgrzać oliwę na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Dodać czosnek i jalapeno i gotować, aż pachnące, o 30 sekund, następnie dodać kminek i ziemniaki. Dobrze wymieszać, aby połączyć i kontynuować gotowanie jako grzanki z kminkiem, 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
7
Dodaj wodę do gotowania quinoa do garnka, wraz z połową szalotki. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i dusić, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Powrót quinoa do garnka wraz ze szpinakiem, Pozostałe szalotki, i kolendry. Gotować przez 3 minuty, następnie zdjąć z ognia i dodać fetę. Chochle do miski i podawać z posiekanym jajkiem jako dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji