Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak
Kolacja dziś wieczorem: Quinoa Chowder z kminkiem, Feta i szpinak jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 324 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.56 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, ser feta, liście szpinaku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 140 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Kolacja: sałatka ze szpinakiem, groszkiem i serem Feta, Kolacja: sałatka z komosy ryżowej ze szpinakiem z kremem cytrynowym, oraz Kolacja: komosa ryżowa, ciecierzyca i sałatka szpinakowa z sosem wędzonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W drobnym sitku, opłukać quinoa dobrze, aby usunąć gorycz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Przełożyć do dużego rondla i przykryć 2 litrami wody. Doprowadzić do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu, aż quinoa jest miękka, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Odcedzić, rezerwując płyn do gotowania.
4
W razie potrzeby dodaj wodę do płynu, aby uzyskać 6 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
5
W średnim garnku do zupy podgrzać oliwę na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Dodać czosnek i jalapeno i gotować, aż pachnące, o 30 sekund, następnie dodać kminek i ziemniaki. Dobrze wymieszać, aby połączyć i kontynuować gotowanie jako grzanki z kminkiem, 2-3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Limonki, Wyciśnięte, Plus Cząstki Do Dekoracji
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
7
Dodaj wodę do gotowania quinoa do garnka, wraz z połową szalotki. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i dusić, aż ziemniaki będą miękkie, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
8
Powrót quinoa do garnka wraz ze szpinakiem, Pozostałe szalotki, i kolendry. Gotować przez 3 minuty, następnie zdjąć z ognia i dodać fetę. Chochle do miski i podawać z posiekanym jajkiem jako dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego