Kolacja dziś wieczorem: pieczarki, Rajas i kukurydziane Tacos z queso Fresco

Przepis Kolacja dziś wieczorem: Grzyby, Rajas, i kukurydza Tacos z queso Fresco może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. To danie główne ma 561 kalorii, 18g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na $3.95 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłe tortille kukurydziane, queso freso, Poblano chiles i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 25 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Taco z pieczarkami, Rajas i kukurydzą z queso Fresco, Dziś Kolacja: rozdrobniony kurczak i Tomatillo Tacos z queso Fresco, oraz Kolacja: Tacos de Rajas con Crema.
Instrukcje
Char Poblanos skóry nad palnika. Po poczernieniu ze wszystkich stron wrzucić je do plastikowej torby i pozostawić na parze przez 15 minut.
Usuń poczerniałą skórę, łodygi i nasiona. Następnie Kości chile.
Połącz 1 łyżeczkę oleju z kukurydzą i szczyptą soli w misce. Ustaw dużą patelnię na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, Wrzuć kukurydzę.
Niech gotować przez 30 sekund do minuty, lub aż lekko poczerniałe.
Przenieść kukurydzę do miski i odstawić.
Wlać 2 łyżeczki oleju do pustej patelni. Na średnim ogniu, dodać cebulę i chiles. Gotować, aż zacznie brązowieć.
Przełożyć do miski z kukurydzą.
Wlać pozostały olej, zmniejszyć ogień do medium, dodać grzyby i czosnek. Gdy grzyby są gotowe, około 3 minut, dodać zawartość z miski z powrotem.
Gdy wszystko będzie ładne i gorące, wyłącz ogrzewanie, dodaj epazote, kilka pęknięć czarnego pieprzu i queso fresco. Dobrze rzucaj.
Podawać nadzienie z ciepłymi tortillami kukurydzianymi i salsą do smaku.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.