Kolacja dziś wieczorem: Pasta alla Vongole
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać kolację dziś wieczorem: Pastan alla Vongole spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.69 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 625 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu na porcję. Mieszanka oregano, chile glakes, szalotka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja: Pastan Alla Puttanesca, Kolacja dziś wieczorem: Pastan alla Norma, oraz Kolacja: Pastan alla Burina (makaron z sosem rustykalnym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Napełnij dużą miskę zimną osoloną wodą i dodaj małże. Pozostawić do namoczenia na 10 minut, a następnie odcedzić i wyszorować, aby usunąć brud. Należy wyrzucić wszelkie małże, które są złamane, popękane lub nie zamykają się, gdy są mocno dotknięte.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia i gotować spaghetti aż al dente. Rezerwa 1 szklanka wody do gotowania makaronu przed odsączeniem.
W dużym (12-calowy) patelnia lub sauté patelni, rozgrzać oliwę na średnim do połysku.
Dodaj szalotki, czosnek, i płatki chile i gotować, aż czosnek po prostu zaczyna się włączyć światło złoty brąz, o 2 protokół.
Dodać małże do patelni wraz z białym winem, i włączyć ciepło do wysokiej. Często potrząsaj patelnią i kontynuuj gotowanie, aż małże się otworzą; tak jak to robią, wyjmij na talerz, aby odpocząć, pozostawiając płyn na patelni. Doprowadzić płyn na patelni do wrzenia i zmniejszyć objętość o połowę (powinien ładnie przylegać do makaronu).
Dodaj odsączony makaron na patelni i wrzucić dobrze płaszcz z sosem.
Dodać połowę pietruszki i dobrze wymieszać, następnie doprawić do smaku pieprzem i w razie potrzeby solą. Dzielimy na miseczki i podajemy posypane małżami i pozostałą pietruszką.