Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z duszonym jarmużem i kalafiorem

Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z duszonym jarmużem i kalafiorem
Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z duszonym jarmuż i kalafior może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 948 kalorii, 28g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka kilka szczypty płatki pieprzu, orzeszki piniowe, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Spróbuj Kolacja: Orecchiette z kalafiorem, boczkiem i bułką tartą, Kolacja: Orecchiette Z Brokułami, Anchois I Chiles, oraz Kolacja: Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym ciężkim garnku podgrzej połowę oliwy na średnim ogniu, a następnie dodaj połowę chili i gałązkę rozmarynu. Pozwól im skwierczeć w oleju na minutę, a następnie dodaj połowę cebuli. Gdy zmięknie, po około dwóch minutach dodaj połowę czosnku i dopraw solą i pieprzem. Kontynuuj gotowanie, aż cebula zmieni kolor na złoty, następnie dodaj jarmuż i wymieszaj, aby pokryć olejem. Splash w 1/4 szklanki wody i przykryć szczelnie, obracając ciepło do niskiej. Gotować do miękkości, około 30 minut, a następnie usunąć gałązkę rozmarynu. 10 minut przed gotowaniem jest przez, dodać porzeczki, aby pulchnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
PorzeczkiPorzeczki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
JarmużJarmuż
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
2
W międzyczasie, rozgrzać pozostały olej w drugiej szerokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu i dodać pozostałą cebulę i chile. Kiedy zaczyna się kolor dodać filety sardeli, zacierania je w oleju do stopienia. Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać kalafior z mocną szczyptą soli i pieprzu. Gotuj, często podrzucając i mieszając, aż kalafior będzie bogato karmelizowany i delikatny, ale nie papkowaty. W razie potrzeby doprawić do smaku. Gdy kalafior jest blisko gotowe, dodać orzeszki piniowe do tostów na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
W międzyczasie ugotować orrecchiette w słonej wrzącej wodzie, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Odcedzić, rezerwując pełną szklankę wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
5
Połącz wszystkie składniki w największym garnku, gdzie gotowane albo jarmuż lub kalafior, i włączyć ciepło do wysokiej. Pozostawić makaron lekko złocisty i chrupiący, zeskrobując go z dna patelni drewnianą łyżką. Po kilku minutach dodaj trochę wody z makaronu, aby stworzyć jedwabisty sos i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Podawać w miseczkach z rozrzuconą na górze bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn