Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z duszonym jarmużem i kalafiorem

Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z duszonym jarmużem i kalafiorem
Kolacja dziś wieczorem: Orecchiette z duszonym jarmuż i kalafior może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja zawiera 948 kalorii, 28g białka, oraz 37 g tłuszczu. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Mieszanka kilka szczypty płatki pieprzu, orzeszki piniowe, czosnek, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest świetne. Spróbuj Kolacja: Orecchiette z kalafiorem, boczkiem i bułką tartą, Kolacja: Orecchiette Z Brokułami, Anchois I Chiles, oraz Kolacja: Orecchiette z soczewicą, cebulą i szpinakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym ciężkim garnku podgrzej połowę oliwy na średnim ogniu, a następnie dodaj połowę chili i gałązkę rozmarynu. Pozwól im skwierczeć w oleju na minutę, a następnie dodaj połowę cebuli. Gdy zmięknie, po około dwóch minutach dodaj połowę czosnku i dopraw solą i pieprzem. Kontynuuj gotowanie, aż cebula zmieni kolor na złoty, następnie dodaj jarmuż i wymieszaj, aby pokryć olejem. Splash w 1/4 szklanki wody i przykryć szczelnie, obracając ciepło do niskiej. Gotować do miękkości, około 30 minut, a następnie usunąć gałązkę rozmarynu. 10 minut przed gotowaniem jest przez, dodać porzeczki, aby pulchnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
PorzeczkiPorzeczki
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
JarmużJarmuż
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
W międzyczasie, rozgrzać pozostały olej w drugiej szerokiej, ciężkiej patelni na średnim ogniu i dodać pozostałą cebulę i chile. Kiedy zaczyna się kolor dodać filety sardeli, zacierania je w oleju do stopienia. Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać kalafior z mocną szczyptą soli i pieprzu. Gotuj, często podrzucając i mieszając, aż kalafior będzie bogato karmelizowany i delikatny, ale nie papkowaty. W razie potrzeby doprawić do smaku. Gdy kalafior jest blisko gotowe, dodać orzeszki piniowe do tostów na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka SzparagowaGotowa Fasolka Szparagowa
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
W międzyczasie ugotować orrecchiette w słonej wrzącej wodzie, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
4
Odcedzić, rezerwując pełną szklankę wody do gotowania makaronu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
5
Połącz wszystkie składniki w największym garnku, gdzie gotowane albo jarmuż lub kalafior, i włączyć ciepło do wysokiej. Pozostawić makaron lekko złocisty i chrupiący, zeskrobując go z dna patelni drewnianą łyżką. Po kilku minutach dodaj trochę wody z makaronu, aby stworzyć jedwabisty sos i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Podawać w miseczkach z rozrzuconą na górze bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn