Kolacja Dziś: Gorąca Soba

Kolacja Dziś: Gorąca Soba
Kolacja dziś wieczorem: Gorąca Soba może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 400 kalorii, 18g białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.72 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz japoński sos sojowy, mirin, makaron soba i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Cytrynowe placki kukurydziane z sosem czekoladowym Lapsang Souchong jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Dziś Kolacja: wieprzowina mielona z makaronem Soba, Kolacja: zupa makaronowa Soba ze szpinakiem i wędzonym pstrągiem, oraz Kolacja: sałatka na zimno Soba z papryką i sosem Ponzu.

Instrukcje

1
Wlać wodę do średniej wielkości rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodaj kombu i pozostaw do namoczenia przez 20 minut. Następnie włącz ciepło do wysokiej. Gdy dojdzie do wrzenia, natychmiast wyjmij kombu za pomocą szczypiec i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
3
Dodaj katsuobushi i delikatnie wymieszaj. Dusić przez 10 minut. Wyłączyć ciepło, a następnie odcedzić ciecz przez sito o drobnych oczkach. Odrzuć katsuobushi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4
Wlać dashi z powrotem do średniej wielkości rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Dodaj sos sojowy i mirin. Włączyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez dwie minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
6
Dodać grzyby enoki, wyłączyć ogień i przykryć rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
7
Do gorącej Soba: doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
8
Wlać lód do średniej wielkości miski i przykryć wodą. Gdy woda się zagotuje, dodaj strąki grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Niech gotować, aż będą jasnozielone, około jednej minuty.
10
Usuń strąki grochu za pomocą szczypiec i przenieś do łaźni lodowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
11
Niech ostygną całkowicie, a następnie osuszyć.
12
Doprowadzić garnek wody z powrotem do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
13
Dodaj makaron soba i użyj szczypiec, aby je wymieszać, aby nie sklejały się. Gotować do al dente, cztery do pięciu minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron SobaMakaron Soba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
14
Odcedzić po zakończeniu.
15
Podziel makaron między cztery miski. Top każdy z 1 ¼ szklanki bulionu, i jedną czwartą grzybów enoki, szalotki, strąki grochu,i rukola.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby EnokiGrzyby Enoki
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiKrążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
16
Dodaj szczyptę togarashi do każdego, jeśli chcesz.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn