Kolacja dla dwojga: Chipotle Steak Tacos

Kolacja dla dwojga: Chipotle stek Tacos może być tylko Meksykańska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 79g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 861 kalorii. Na 8,73 zł / porcja, ten przepis okładki 54% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako drogie danie główne dla valentin day. Mieszanka limonki, tortille kukurydziane, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć kwaśną śmietanę, można podążać za tym daniem głównym z Szarlotka Z Kwaśną Śmietaną jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Chipotle potarł Steak Tacos z kremem Chipotle i Guacamole, Dziś Kolacja: Chipotle Wołowe Tacos, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Chipotle Chicken Salad Tacos.
Instrukcje
Za pomocą robota kuchennego, blender ręczny, lub blender, papryka chipotle puree z sosem, aż gładka. Doprawić stek z flanki solą i umieścić go w dużej plastikowej torebce z chipotle purée. Natrzyj marynatę na stek. Odstawić do marynowania na 15 minut.
Wypłukać Robot kuchenny lub miskę blendera.
Umieść awokado i śmietanę w robocie kuchennym lub blenderze i przecier do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić do smaku solą i odstawić.
Steki wyjąć z marynaty i wytrzeć nadmiar papierowym ręcznikiem. Zapal duży komin pełen węgli i poczekaj, aż pokryją się szarym popiołem.
Rozprowadzić równomiernie na 1/2 rusztu, pozostawiając drugą połowę pustą.
Umieść ruszt do gotowania na miejscu, przykryj i pozwól grillowi rozgrzać się przez 5 minut. Zeskrobać ruszty do gotowania, a następnie umieścić stek na gorącej stronie grilla. gotować, aż dobrze zwęglone, o 3 protokół. Flip stek i nadal gotować, aż druga strona jest dobrze zwęglone, o 3 minuty dłużej.
Przenieś stek na chłodniejszą stronę grilla, przykryj i gotuj, aż środek steka zarejestruje się w temperaturze 52° na termometrze intant-read dla średnio rzadkich, lub 135 ° dla średnich, o 5 minut dłużej.
Przenieś do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw stek na co najmniej 5 minut.
Steki wyjąć z marynaty i wytrzeć nadmiar papierowym ręcznikiem. Rozgrzej lekko naoliwioną patelnię grillową na dużym ogniu, aż do lekkiego palenia.
Umieść stek na grillu. gotować, aż dobrze zwęglone, o 3 protokół. Flip stek i nadal gotować, aż druga strona jest dobrze zwęglone, o 3 minuty dłużej. Zmniejszyć ogień do średniego i nadal gotować, przewracając stek co minutę, aż środek stek rejestruje 125 ° F na intant-read termometr dla średnio rzadkie, lub 135° dla średnich, o 5 minut dłużej.
Przenieś do deski do krojenia, namiotu z folią i pozostaw stek na co najmniej 5 minut.
Tymczasem miejsce szalotki na grillu i gotować, aż zwęglone i zmięknie, 2 do 3 minut w sumie. Odstawić i z grubsza posiekać. Stek z boku pokroić cienko na ziarno.
Podawać z ciepłymi tortillami, puree z awokado, kapustą, limonkami, grillowanymi szalotkami i kolendrą.
Zbierz tacos, jak chcesz: ciepła tortilla, garść kapusty, stek, szalotki i kolendry, zwieńczona łyżką kremu z awokado i spritz soku z limonki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot]()
Francis Ford Coppola Diamond Collection Merlot
Merlot tradycyjnie był używany do mieszania miękkości i bogactwa w mieszanki Cabernet, ale teraz stał się jednym z najpopularniejszych czerwonych win z Kalifornii. Seria diamentów Francisa Coppoli z 1999 roku Blue Label Merlot jest hojna i bogata. Jest wytwarzany z niewielkich ilości Syrah i Cabernet Sauvignon, aby dodać osobowości i podnieść aromaty. Merlot jest starzony w nowych do trzyletnich beczkach z francuskiego dębu przez osiem miesięcy. Aromaty jagód i jeżyn z owoców wyróżniają się w nosie, które integrują się ze stylową jakością Tasty z dębu. Na podniebieniu identyfikowalne smaki malin i gęstych niebieskich owoców jammy łączą się z elegancką strukturą win, aby wspierać stylowe i długie wykończenie. Diamentowa Seria Merlot z 1999 roku jest niezwykle zachęcająca z wielkim bogactwem i urokiem; można ją pić teraz lub można ją odłożyć na dwa do pięciu lat.