Kolacja: Bucatini z pikantnym sosem ośmiornicy Dla Dzieci
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc daj dziś kolację: Bucatini z pikantnym sosem ośmiornicy Dla Dzieci Rita. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.98 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 716 kalorii, 43g białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odbierz pomidory z puszki, sól, ośmiornicę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 44 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kolacja: Bucatini con Salsicce (Bucatini z kiełbasą), Kolacja: makaron z schabem, Chińskim bakłażanem, Baby Bok Choy i pikantnym sosem Miso, oraz Dziś Kolacja: Bucatini con Funghi.
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą i doprowadzaj do wrzenia. W międzyczasie wlać trzy łyżki oliwy z oliwek do dużego rondla ustawionego na średnim ogniu. Gdy mieni się, dodać czosnek i chiles. Wymieszać często i gotować, aż czosnek zmieni kolor na złoty kolor, Dwie do trzech minut.
Dodaj konserwy i świeże pomidory, wraz z ośmiornicą, 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, częściowo przykryć i gotować przez 20 minut. Od czasu do czasu mieszaj i rozbijaj pomidory widelcem.
Zdjąć pokrywkę, włączyć ciepło do średniej wysokości, i gotować, aż sos zgęstnieje i ośmiornica jest miękka, około siedmiu minut. Po zakończeniu wyłącz ogrzewanie.
Jak tylko zdejmiesz pokrywę z rondla, dodaj bucatini do dużego garnka z wrzącą wodą. Gotuj przez minutę mniej niż sugeruje opakowanie. Po zakończeniu makaron odcedzić w durszlaku, a następnie dodać go do rondla z sosem ośmiornicy. Wrzucić, aż makaron jest dobrze pokryte w sosie.
Podziel makaron między cztery talerze.
Udekorować natką pietruszki, doprawić solą i skropić odrobiną oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.