Kolacja: Adobong Na Manok
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 75 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Mieszanka liści laurowych, olej canolan, kurczak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Adobong Manok sa Patis, Filipiński Kurczak Adobo (Adobong Manok), oraz Adobong Paa Nang Manok (kurze łapki Adobo) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić kurczaka, dzieląc kurczaka na nogi, uda i piersi.
Przeciąć każdy z tych kawałków na pół, za pomocą ciężkiego noża.
Wlać olej do dużego holenderskiego piekarnika lub ciężkiego garnka. Włącz ciepło do średnio-wysokiego. Wrzucić czosnek i imbir i gotować przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać kurczaka, ocet, sos sojowy, pieprz, liście laurowe, i 1/4 szklanki wody. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, a następnie przykryć i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej. Gotować przez 20 minut.
Usunąć kawałki kurczaka. Włączyć ciepło do średnio wysoki i zmniejszyć sos na kilka minut. Wrzucić kurczaka z powrotem, i mieszać, aż pokryte.
Podawać z ryżem i doprawić solą do smaku.