Kolachów
Kolaches może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Za 39 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 24 porcje z 191 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Przynosi ci smak domu. Jeśli masz pod ręką aktywne drożdże, jajka, ciepłą wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Z łyżką wynik 27%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Morawski Kolaches-Podwójne Wypełnienie Kolaches, Kolachów, oraz Mango Kolaches.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść drożdże w wodzie.
Dodaj cukier, mieszankę budyniową, śmietanę, olej, sól, jajka i 2 szklanki mąki. Ubijaj, aż będzie gładka. Dodaj tyle pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto. Przykryj i wstaw ciasto do lodówki na noc.
Uderz ciasto. Obróć na lekko posypaną mąką powierzchnię; podziel na 24 części. Uformuj każdą kulkę.
Miejsce 2. osobno na natłuszczonych blachach do pieczenia. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia, około 30 minut.
Używając końca drewnianej rączki łyżki, wykonaj Duże wcięcie na środku każdej kulki; napełnij 2 łyżkami nadzienia.
Piec w temperaturze 350° przez 14-15 minut lub do lekkiego zrumienienia.
Wyjmij z patelni na ruszty, aby ostygły.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,9 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Le Grand Courtage Blanc de Blancs Brut
Bukiet prezentuje nuty zielonego jabłka, wiciokrzewu i prażonej brioche. Na podniebieniu utrzymuje się delikatna równowaga suchości i kwasowości z odrobiną cytryny Meyer, spadzi i delikatnych nut kwiatowych. Blanc de Blancs Brut jest bardzo przyjazny dla kuchni i koktajli. Spróbuj z pikantnymi przystawkami, popcornem z masłem, kremowymi daniami z makaronu, smażonym kurczakiem, pikantnymi daniami azjatyckimi, owocami morza, deserami na bazie owoców lub półmiękkim serem. Wymieszaj z likierami z czarnego bzu lub owoców lub świeżym sokiem i wysokiej jakości alkoholami, aby uzyskać lekki, orzeźwiający musujący koktajl.Mieszanka: Chardonnay nadaje głębię i złożoność dla ogólnej równowagi, podczas gdy Chenin Blanc nadaje cytrusom i nutom miodu kremową konsystencję. Wyższa kwasowość colombarda zapewnia strukturę, długość i przyjemną mineralność, którą uzupełnia profil owocowy Ugni Blanc. Winogrona pochodzą z wysokiej jakości terroirów we Francji, takich jak Burgundia i Dolina Loary.