Kolaches Z Płatków Ziemniaczanych
Kolaches wykonane z płatków ziemniaczanych może być tylko przystawka szukasz. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. 19 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, masło, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Morawski Kolaches-Podwójne Napełnianie Kolaches, Migdałowy Ziemniak Z Płatkami Łososia Krokiety, oraz Kolaches.
Instrukcje
Umieść mleko i masło w dużym rondlu lub 2 filiżanki Pyrex typu mikrofalowej miarki bezpieczne i podgrzewać, aż po prostu zaczyna się gotować.
Usuń z ciepła (lub mikrofalówki) trzymać termometr w nim.
Ostudzić do 130 stopni.W międzyczasie połącz tylko 2 szklanki mąki, soli, cukru, drożdży i płatków ziemniaczanych w misce do mieszania – najlepiej w misce miksera stojącego, aby można było użyć haka do ciasta.
Dodać mieszaninę mleka i mieszać aż do wymieszania, następnie dodać jajko i mieszać aż do dobrze wymieszanego.
Dodaj kolejne 1/3 szklanki mąki-ciasto powinno być jeszcze trochę lepkie, ale nie mokre. Zacznij ugniatać za pomocą haka do ciasta. Jeśli dużo ciasta nadal przykleja się do boków miski, gdy zaczniesz wyrabiać, kontynuuj dodawanie mąki po kilka łyżek na raz. Jeśli ważysz mąkę, prawdopodobnie użyjesz całego 2 2/3 szklanki (12 uncji) mąki. Jeśli jesteś ciężkim ręcznym czerpakiem, który nie waży, możesz potrzebować tylko 2 1/3 filiżanki. Zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne. To powinno być łatwe w obsłudze w tym momencie.
Przenieś do wysmarowanej miski i pozwól mu odebrać trochę masła / oleju z miski, a następnie Odwróć, aby mieć ładną, tłustą, piłkę. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia luzem.Uderz w dół! Zdjąć kawałki wielkości jaja, wygładzić je w kulki i zorganizować je trochę ponad 1 cal od siebie w dwóch 9 × 13 patelnie, które zostały wyłożone pergaminem. Można również użyć blachy do pieczenia, ale uważam, że patelnie łatwiej przykryć.
Szczotkuj obficie roztopionym masłem i przykryj patelnię folią.
Niech powstanie na godzinę.Zrób wgłębienia w bułkach i wypełnij mieszanką serową lub nadzieniem z ciasta owocowego.
Posypać mieszaniną okruchów.
Piec w temperaturze 375 stopni F przez około 15 minut lub do złotego koloru.