Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Grillowane krewetki koktajl spróbować. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 305 kalorii. Jeśli masz korzeń chrzanu, olej roślinny, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Grillowane krewetki z grillowanym sosem pomidorowym, Koktajl Z Krewetek Z Grilla, oraz Marynowany Koktajl Krewetkowy Z Grilla.
Instrukcje
1
Wymieszać wszystkie składniki sosu koktajlowego w średniej misce i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny, ale najlepiej na noc dla smaków rozwijać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Koktajlowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Połącz wszystkie składniki solanki w dużej misce i wymieszaj, aby rozpuścić sól i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Cytryny pokroić na pół, wycisnąć sok do solanki i dodać całe cytryny. Wymieszaj czosnek, a następnie lód.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek
Cytryna
Solanka
Sok
Lód
4
Dla każdej z krewetek, za pomocą noża do parowania, przeciąć wzdłuż krzywej tylnej części krewetki i usunąć żyłę, zachowując muszle nienaruszone. Odepnij stopy za pomocą małej pary nożyczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Makaronu
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
Nóż
5
Umieść krewetki w solance i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Solanka
6
Rozgrzej wszystkie ruszty dobrze naoliwionego grilla węglowego lub gazowego do medium.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
7
Krewetki wyjąć z solanki i lekko osuszyć ręcznikami papierowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Solanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
8
W misce, wrzucić krewetki w oleju rzepakowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
W osobnej misce połączyć oliwę z oliwek, sok z cytryny i szczypiorek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Oliwa Z Oliwek
Szczypiorek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Umieść krewetki na ruszcie, zamknij pokrywkę i grilluj przez 4 minuty. Odwróć na drugą stronę i grilluj przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
11
Wyjąć z grilla i natychmiast umieścić w misce z mieszaniną oliwy z oliwek, rzucając do herbu. Doprawić solą i pieprzem i podawać z sosem koktajlowym i klinami cytrynowymi na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sos Koktajlowy
Klin Cytrynowy
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Świeży chrzan jest dostępny na wielu rynkach i warto go szukać. Jeśli nie możesz go znaleźć, sos nie będzie miał tego dodatkowego ponczu, ale nadal będzie miał świetny smak. Użyj dodatkowego chrzanu butelkowanego do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan Pospolity
SOS
2
Przedruk za pozwoleniem z poważnego grilla: Dym, Char, Baste, &
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.