Kokosowy Pomarańczowy Ryż Nerkowca
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać kokosowy pomarańczowy ryż nerkowca spróbować. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,02 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 8G białka, oraz 31 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, pomarańczę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kokosowy Nerkowca Smażony Ryż, Pomarańczowy-nerkowca Kurczak z ryżem, oraz Pomarańczowy Ryż Nerkowca {Z Pieczoną Tilapią} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać ryż i wymieszać, aby pokryć olejem.
Dodać mleko kokosowe, sok pomarańczowy, wodę i sól i doprowadzić do wrzenia. Przykryj i zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Gotować na wolnym ogniu, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Ryż wyjąć z ognia i puch widelcem.
Umieść czysty, suchy ręcznik na patelni, przykryj pokrywką i pozostaw ryż na parze przez 5 minut. Wymieszać z masłem i nerkowcami.
Odetnij górną i dolną część pomarańczy, odsłaniając tylko ciało. Ostrym nożem podążaj za krzywą owocu, aby odciąć skórkę, całkowicie usuwając biały rdzeń. Wyciąć każdy segment pomarańczy, cięcia wzdłuż membran.
Przetnij każdy segment na trzecie. Pomarańczę wymieszać z ryżem.