Kokosowy Bezmleczny Krem Karmelowy
Need a bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i deser wegetariański? Kokosowy bezmleczny krem karmel może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 101 kalorii. Jeśli masz pod ręką cukier, sól, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Ten przepis jest lubiany przez 218 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Wegański Parfait Malinowo-imbirowy z Bezmlecznym bitym kremem kokosowym, Krem Bezmleczny Brûlée, oraz Nabiał Bez Kukurydzy Bezglutenowy Sos Karmelowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier umieścić w małym rondlu i zalać nim wodą. Obracać patelnię, aby pomóc cukier rozpuścić.
Umieścić patelnię na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Nie mieszać! Patrz uważnie. Gotować na wysokiej wysokości przez około 3 do 5 minut, lub aż mieszanina cukru staje się ciemny złoty brąz. Nie pozwól, aby palić lub dymu. Czasami obracaj patelnię, aby rozprowadzić syrop, ponieważ jedna strona może się spalić ze względu na równowagę palnika lub pieca.Natychmiast wlać syrop na dno naczynia żaroodpornego o pojemności od 4 do 6 filiżanek. Pozostawić do ostygnięcia. Stwardnieje. To będzie dekoracja na górze.Rozgrzej piekarnik do 325ºF.
Wszystkie składniki nadzienia ubić razem. Delikatnie wlać utwardzony syrop do naczynia żaroodpornego.
Piec przez 20 do 25 minut. Centrum się poruszy. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej.Po ostygnięciu, przechowywać w lodówce nabiał-free Creme caramel przez 5 godzin lub na noc. Można to zrobić 2-3 dni wcześniej.Ciesz się z miłością!
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Hiszpański działa bardzo dobrze z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Jedno wino można spróbować jest Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 21 dolarów.
![Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo]()
Verdad Santa Ynez Valley Tempranillo
Wino jest średnio nasycone i ma bardzo ładny aromatyczny profil z wiśnią i płatkami róży i przyprawami. Na podniebieniu znajdują się cierpkie wiśnie, tytoń, twarde przyprawy i kakao. Uwielbiam wyjątkowe skoncentrowane smaki tego wina i od początku kochałem Tempranillo w beczce. Mieszanka: 75% Tempranillo, 17% Syrah, 8% Graciano