Kokosowo-Curry Tofu Stir-Fry
Kokosowo-Curry Tofu Stir-Fry jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 314 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jeśli masz skórkę z limonki, mleko kokosowe, dodatkowe tofu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 39 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Łagodne Kokosowe Tofu Curry, Wegetariańskie curry Kokosowe z tofu, oraz Ognista zupa Curry z tofu i kokosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Owinąć tofu w kilka warstw wytrzymałych ręczników papierowych. Naciśnij ciężkim przedmiotem przez około 30 minut, aby usunąć nadmiar wody.
Usuń ręczniki papierowe; pat tofu suche i pokroić w kostki 3/4 cala.
. Podczas odpływu tofu, połączyć sos sojowy i dalej 5 składników w małej misce; odstawić.
. Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
. Podczas gotowania ryżu, podgrzać 1 łyżeczkę oleju sezamowego w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj tofu; gotować 10 minut lub aż lekko rumiane ze wszystkich stron.
Wyjmij Tofu z patelni; utrzymuj ciepło.
Rozgrzać pozostały 1 łyżeczkę oleju sezamowego na patelni.
Dodaj imbir i czosnek, i smażyć 30 sekund.
Dodaj cukinię i paprykę; smażyć 2 protokół.
Dodaj zieloną cebulę; smażyć 4 minuty lub aż warzywa będą chrupiące przetargu.
Dodaj mieszankę sosu sojowego i tofu. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować 2 minuty.
Podawać natychmiast na gorącym ugotowanym ryżu basmati.