Kokosowe Curry tofu wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 138 kalorii, 8G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,61 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz bok choy, mleko kokosowe, pastę chile i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to niedrogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kokosowo-Curry Tofu Stir-Fry, Łagodne Kokosowe Tofu Curry, oraz Wegetariańskie curry Kokosowe z tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Usuń białe części zielonej cebuli i drobno posiekaj. Posiekać zieleninę na kawałki 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, Rozgnieciony
Zieloni
2
W dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, wymieszać mleko kokosowe, 3 sos sojowy łyżki stołowe, brązowy cukier, curry w proszku, imbir, i chile pasta. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Pasta Chili
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wymieszać tofu, pomidory, żółty pieprz, grzyby, i drobno posiekaną zieloną cebulę na patelni. Przykryć i gotować 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółta
Cały Imbir, Rozgnieciony
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Wymieszać z bazylią i bok choy. Doprawić solą i pozostałym sosem sojowym. Kontynuuj gotowanie 5 minut, lub aż warzywa będą miękkie, ale chrupiące.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Lubanzi Chenin Blanc. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.