Kokosowa Panna Cotta z tropikalnymi owocami
Kokosowa Panna Cotta z tropikalnymi owocami wymaga ok. 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.4 za porcję. Ten deser ma 733 kalorie, 8G białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. 15 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mleka kokosowego, śmietana kokosowa, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Kokosowa Panna Cotta z tropikalnymi owocami, Maślanka Panna Cotta z owocami tropikalnymi, oraz Marakuja & kokos panna cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Żelatynę posypać równomiernie 3 łyżkami chłodnej wody w małej misce. Odstawić do zmiękczenia.
W średnim rondlu podgrzej krem kokosowy i mleko kokosowe na średnim ogniu, aż boki zaczną bąbelkować. Obniżyć ogień i ubić zmiękczoną żelatynę, mieszając, aby upewnić się, że całkowicie się rozpuszcza.
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Odcedź mieszankę kokosową do miski, która z łatwością zmieści się w misce z wodą. Umieścić w misce z wodą do ostygnięcia, mieszając co kilka minut gumową szpatułką, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Jeśli mieszanina zacznie się ustawiać, natychmiast ją usuń.
Usuń miskę mieszanki kokosowej z miski wody. Opróżnij wodę i wytrzyj miskę do sucha. W suchej misce wymieszać śmietanę i cukier cukierniczy, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z mieszanką kokosową. Podzielić mieszaninę kokosową równomiernie między 6 (7 do 8-uncji) kubki budyniu lub ramekins. Schłodzić do firmy, co najmniej 4 godziny.
Aby służyć, Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi form i odwróć każdą panna cotta na talerz do serwowania. Łyżka niektórych owoców pokrojonych w kostkę na każdym, pozwalając owoce rozlać na talerzu.