Kokosowa Panna Cotta z tropikalnymi owocami wymaga ok. 4 godziny i 30 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.4 za porcję. Ten deser ma 733 kalorie, 8G białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. 15 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mleka kokosowego, śmietana kokosowa, ciężka śmietana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 54%, to danie jest solidne. Spróbuj Kokosowa Panna Cotta z tropikalnymi owocami, Maślanka Panna Cotta z owocami tropikalnymi, oraz Marakuja & kokos panna cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Żelatynę posypać równomiernie 3 łyżkami chłodnej wody w małej misce. Odstawić do zmiękczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W średnim rondlu podgrzej krem kokosowy i mleko kokosowe na średnim ogniu, aż boki zaczną bąbelkować. Obniżyć ogień i ubić zmiękczoną żelatynę, mieszając, aby upewnić się, że całkowicie się rozpuszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Kokosowy
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Cukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Odcedź mieszankę kokosową do miski, która z łatwością zmieści się w misce z wodą. Umieścić w misce z wodą do ostygnięcia, mieszając co kilka minut gumową szpatułką, aż mieszanina zacznie gęstnieć. Jeśli mieszanina zacznie się ustawiać, natychmiast ją usuń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Usuń miskę mieszanki kokosowej z miski wody. Opróżnij wodę i wytrzyj miskę do sucha. W suchej misce wymieszać śmietanę i cukier cukierniczy, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z mieszanką kokosową. Podzielić mieszaninę kokosową równomiernie między 6 (7 do 8-uncji) kubki budyniu lub ramekins. Schłodzić do firmy, co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Posypka W Kształcie Serca
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Miniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Aby służyć, Uruchom nóż wokół wewnętrznej krawędzi form i odwróć każdą panna cotta na talerz do serwowania. Łyżka niektórych owoców pokrojonych w kostkę na każdym, pozwalając owoce rozlać na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego