Kokos Krem Słoik Ciasta
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z kremem kokosowym. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,58 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 84g tłuszczu, oraz w sumie 993 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, mleko kokosowe, lodowatą wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasta Z Kremem Kokosowym, Krem Kokosowy Whoopie Placki, oraz Mini Ciasto Kokosowe Z Kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło pokroić w 1/2 cala kostki, i zamrozić je podczas pomiaru i wymieszać suche składniki.
Mąkę, cukier i sól połączyć w procesorze i pulsować trzy lub cztery razy, aby wymieszać. Wyjmij kostki masła z zamrażarki, rozrzuć je na mieszaninie mąki i pulsuj, aż mieszanina utworzy grudki wielkości grochu.
Dodaj wodę z lodem, 1 łyżkę na raz i pulsuj, aby wymieszać, dodając wystarczającą ilość wody, aby ciasto się połączyło. Aby ciasto ręcznie: w dużej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Wyjąć kostki masła z zamrażarki i rozprowadzić je równomiernie w mieszaninie mąki, pokrywając je mieszaniną mąki. Zanurz palce w mieszaninie i zacznij szczypać masło i mąkę razem, tworząc cienkie, mączne dyski masła. Kontynuuj pracę z mieszaniną, aż masło zostanie podzielone najpierw na mączne kulki wielkości groszku, a następnie na luźną mieszaninę, która przypomina mokry piasek.
Skropić w 3 łyżki lodowatej wody i używać dłoni jak grzebień do mieszania w płynie tylko do momentu, gdy ciasto trzyma się razem. W razie potrzeby dodawać dodatkową wodę, 1 łyżkę na raz, aż ciasto połączy się w kruchą masę.Ewentualnie, jeśli używasz blendera do ciast, wymieszaj suche składniki w dużej misce. Masło rozsypać równomiernie na mieszaninie mąki i wymieszać, aby pokryć mieszanką mąki. Szybkim ruchem w dół pokroić masło na suche składniki, obracając miskę, a następnie wielokrotnie zanurzając nóż w mieszaninie. Być może trzeba zatrzymać się od czasu do czasu, aby wsunąć kawałki masła z ostrzy z powrotem do mąki. Kontynuuj cięcie, aż mieszanina będzie przypominać mokry piasek.
Skropić 3 łyżki wody i za pomocą widelca lub palców wymieszać w płynie, aż ciasto trzyma się razem. W razie potrzeby dodawać dodatkową wodę, 1 łyżkę na raz, aż ciasto połączy się w kruchą masę.
Ciasto wyłożyć na czystą, posmarowaną mąką powierzchnię roboczą lub arkusz papieru pergaminowego. Zbierz ciasto razem w Kopiec, a następnie ugniataj je kilka razy, aby je wygładzić. Podziel go na pół i delikatnie wklep i naciśnij każdą połowę w szorstki prostokąt, okrąg lub kwadrat o grubości około 1 cala. Kształt, który wybierzesz, zależy od tego, jaki kształt będzie rozwałkowywać ciasto. Jeśli nie wiesz, jak będziesz używać ciasta w tym momencie, wybierz okrąg. Owinąć w folię lub w pergaminie i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do 3 dni.
Do ciast: linia 6 pół-kufli słoików z maślaną skórką z ciastem. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut lub do 2 dni.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 163°.
Wysuszony kokosowy rozprowadzić równomiernie na blasze/blasze do pieczenia, wstawić do piekarnika i grzać na złoty kolor, około 5 minut. Gdy kokos zacznie brązowieć, może szybko przesadzić, więc obserwuj uważnie.
Wyjąć z piekarnika i natychmiast przenieść do płytkiej miski lub płyty i ostudzić całkowicie (nie zostawiaj go na gorącej patelni lub będzie nadal brązowy). Zwiększyć temperaturę pieca do 204°.
Dopasuj kawałek pergaminu / papieru do pieczenia do każdego słoika wyłożonego ciastem, rozciągając go poza obręcz i wypełnij ciężarami ciasta . Ułożyć słoiki na blasze/tacy do pieczenia, wstawić do piekarnika i piec przez 10 minut.
Wyjąć z piekarnika, wyjąć papier i odważniki, zwrócić słoiki do piekarnika i kontynuować pieczenie, aż ciasto wygląda na suche i złociste, o 5 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia przed napełnieniem.
W międzyczasie, w misce, ubić żółtka aż do wymieszania. Odstawić. Ustaw sito o drobnych oczkach nad miską.
W rondlu ubij razem mleko kokosowe, mleko, 2/3 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i sól.
Umieść na średnim ogniu i gotuj, stale ubijając, aż mieszanina zacznie parować i bąbelkować na krawędziach patelni, 5 do 7 minut.
Stopniowo dodawaj około 1/2 szklanki gorącej mieszaniny mleka do żółtek, stale ubijając.
Wlać tę mieszaninę do rondla, stale mieszając. Powrót patelni na średnim ogniu i gotować, ubijając stale, aż mieszanina zagęszcza się do konsystencji puddinglike i dopiero zaczyna bańki, o 5 protokół.
Wyjąć z ognia i przecedzić przez sito do miski. Wymieszać wanilią i 1 szklankę prażonego kokosa (pozostałą część zarezerwować na polewanie ciasta). Przykryć folią, naciskając folię bezpośrednio na powierzchnię mieszaniny i przechowywać w lodówce, aż dobrze schłodzone, co najmniej 3 godziny lub do 3 dni.
Tuż przed złożeniem ciasta, w mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do ubijania, ubij śmietanę, aż do potrojenia objętości.
Dodać cukier i ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. (Lub użyj dużej miski i ręcznego miksera lub trzepaczki.)
Łyżka około 3/4 szklanki kokosowego nadzienia do każdego słoika i wygładzić szczyty. Nadzienie udekorować 2-3 łyżkami bitej śmietany, następnie równomiernie posypać roztartym kokosem.
Podawać natychmiast, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 2 dni, a następnie podawać schłodzone lub w temperaturze pokojowej. Te placki nie mogą być zamrożone.