Kokos Crème Caramel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj kokosowy krem karmelowy spróbować. Jedna porcja zawiera 217 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Mieszanka cukru, soli, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Kokos Crème Caramel, Kokos Crème Caramel, oraz Creme Karmelowy Krem Kokosowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 1/2 szklanki cukru w małym ciężkim rondlu; gotować na średnim ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż cukier stopi się i zmieni kolor na jasnobrązowy. Szybko wlać gorący karmel do 6 (6-uncji) kubków z kremem lub ramekinów pokrytych sprayem do gotowania. Ostrożnie przechyl każdą filiżankę, aby równomiernie pokryć dno.
Umieścić kubki w 13 x 9-calowej patelni do pieczenia; odstawić.
W dużej misce wymieszać pozostały cukier, jajka, białka i kolejne 4 składniki.
Do przygotowanych kubków wlać masę równomiernie na karmel.
Dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325 przez 50 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Wyjąć kubki z patelni; całkowicie schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i schłodzić co najmniej 8 godzin. Poluzuj krawędzie kremu ostrym nożem i odwróć na talerze, pozwalając roztopionemu karmelowi mżeć na wierzchu.
Dekoruj prażonym kokosem, w razie potrzeby.