Kofte z tuńczyka z granatem Melasa-glazura miętowa z pokruszonym pikantnym hummusem
Przepis tuńczyk Kofte z granatem Melasa-mięta glazura z pokruszonym pikantnym hummusem może zaspokoić twoje pragnienie w ok. 3 godziny i 5 minut. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.66 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 1193 kalorii, 60g białka, oraz 69g tłuszczu na porcję. Jeśli masz skórkę z cytryny, oliwę z oliwek, tuńczyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako drogie danie główne. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest świetne. Spróbuj Kofte z tuńczyka z granatem Melasa-glazura miętowa z pokruszonym pikantnym hummusem, Pikantny Pokruszony Hummus, oraz Soczewica Hummus Wrap z granatem Melasa przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 12 drewnianych szaszłyków moczonych w wodzie przez 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
1
Wymieszać melasę z granatu, miód, sok z cytryny, musztardę i miętę, doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Melasa Z Granatów
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Pozostaw glazurę w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1
Podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego w małej patelni saute na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
2
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać czosnek i gotować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4
Dodaj pastę pomidorową, kminek, ziele angielskie i cayenne, i gotować 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
10 Mięsistych Golonek Cielęcych O Grubości 2-3 Cali
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
5
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
6
Tuńczyka pokroić na duże kawałki i dodać do robota kuchennego wraz z ostudzoną mieszanką przypraw, 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki i skórki z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Proces do dość gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Srebrne Nonpareile
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Przełożyć do miski i schłodzić przez co najmniej 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Rozgrzej grill węglowy do wysokiej temperatury za pomocą metody bezpośredniego ogrzewania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
9
Podzielić mieszaninę tuńczyka na 12 równych porcji i toczyć się do piłki nożnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Mandarynki, Każda
10
Posmaruj Kofty pozostałą częścią oleju i posyp solą i pieprzem. Grill, aż złoty kolor i lekko zwęglone ze wszystkich stron i po prostu gotowane przez, O 2 protokół na stronę. Zarezerwuj część glazury do serwowania, a następnie posmaruj koftes pozostałą glazurą za każdym razem, gdy się obrócisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki Warzywne
11
Przełożyć szaszłyki na talerz i ułożyć obok pikantnego Hummusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Posiekanego Provolone Lub Mozzarelli Lub Kombinacji 2
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
12
Kebaby skropić większą ilością glazury i rozsypać liście pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
13
Włożyć dwie trzecie ciecierzycy do robota kuchennego wraz z tahini, olej sezamowy, miód, czosnek, chile, sok z cytryny, ostry sos, jeśli używasz i doprawić solą i pieprzem. Puree aż prawie gładkie. Po uruchomieniu maszyny skropić wystarczającą ilość oliwy z oliwek, aby uzyskać gładkie, ale gęste puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Szczypta Białego Sezamu
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Tahini
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
14
Przełożyć do miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Pozostałą ciecierzycę włóż do miski i tłucz grubo masą ziemniaczaną. Łyżka puree ciecierzycy na wierzchu puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher Ziemniaczany
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Skropić oliwą z oliwek i roztrzepać natkę pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.