Kobbari Annam (Ryż Kokosowy)

Kobbari Annam (Ryż Kokosowy)
Kobbari Annam (Ryż kokosowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 484 kalorie, 9g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać Skórki soczewica, nerkowce, kokos, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Ponnaganti Aaku Kobbari Vepudu ~ Woda Amarant Liście Kokosowe Smażyć, Gutti Vankaya Kobbari Karam - Andhra Style Coconut faszerowany Brinjal-bakłażan s, oraz Pudina Millet Rice-Pudina Korran Annam-Indyjski Foxtail Millet s.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej kokosowy i ghee razem na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć orzechy nerkowca w gorącej mieszaninie, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej KokosowyOlej Kokosowy
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wyjąć orzechy nerkowca za pomocą szczeliny łyżką do miski; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodaj czerwoną paprykę chile, urad dal, chana dal, nasiona gorczycy, i nasiona kminku do pozostałego oleju. Gdy nasiona zaczynają rozpryskiwać, dodać kokosa, zielone papryki chile, Curry liści, i asafoetida proszku; gotować razem przez 1 minutę przed dodaniem ryżu. Doprawić solą. Wymieszać mieszaninę, rozbijając ryż na pojedyncze ziarna z tyłu łyżki; gotować i mieszać, aż ryż jest dokładnie podgrzany, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
AsafoetidaAsafoetida
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
Liście CurryLiście Curry
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Chana DalChana Dal
Urad DalUrad Dal
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
4
Dekoruj orzechami nerkowca i sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
5
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn