Kobbari Annam (Ryż Kokosowy)
Kobbari Annam (Ryż kokosowy) może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 484 kalorie, 9g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odebrać Skórki soczewica, nerkowce, kokos, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Ponnaganti Aaku Kobbari Vepudu ~ Woda Amarant Liście Kokosowe Smażyć, Gutti Vankaya Kobbari Karam - Andhra Style Coconut faszerowany Brinjal-bakłażan s, oraz Pudina Millet Rice-Pudina Korran Annam-Indyjski Foxtail Millet s.
Instrukcje
Rozgrzać olej kokosowy i ghee razem na dużej patelni na średnim ogniu; smażyć orzechy nerkowca w gorącej mieszaninie, aż złoty kolor będzie brązowy.
Wyjąć orzechy nerkowca za pomocą szczeliny łyżką do miski; odstawić.
Dodaj czerwoną paprykę chile, urad dal, chana dal, nasiona gorczycy, i nasiona kminku do pozostałego oleju. Gdy nasiona zaczynają rozpryskiwać, dodać kokosa, zielone papryki chile, Curry liści, i asafoetida proszku; gotować razem przez 1 minutę przed dodaniem ryżu. Doprawić solą. Wymieszać mieszaninę, rozbijając ryż na pojedyncze ziarna z tyłu łyżki; gotować i mieszać, aż ryż jest dokładnie podgrzany, 8 do 10 minut.
Dekoruj orzechami nerkowca i sezamem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.