Kminek duszony brukselka
Kminek-duszone brukselki może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 68 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 71 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka brukselki, sól i pieprz, nasiona kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Duszona Brukselka, Duszona Brukselka, oraz Duszona Brukselka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i wyrzucić końce łodygi z brukselki; spłukać kiełki.
Przeciąć każdy na pół, przez koniec łodygi.
Dodaj oliwę z oliwek, brukselkę i nasiona kminku na patelni 5-do 6-quart na dużym ogniu; często mieszaj, aż kiełki będą lekko rumiane, około 5 minut.
Dodaj 1 szklankę wody (i bazylii, Jeśli za pomocą suszone); przykryć, zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej, i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kiełki są miękkie po przekłuciu, 6 do 8 protokół. Jeśli płyn odparuje, zanim kiełki będą miękkie, dodaj trochę więcej wody, aby zapobiec przypaleniu.
Odsłaniać i dodawać masło; mieszać często, aż masło się rozpuści. Wymieszaj ze świeżą bazylią, jeśli używasz, i sól i pieprz do smaku.