Kluski wołowe z miodem i sezamem
Miodowo-sezamowy makaron wołowy to bezmleczne przepis z 2 porcjami. Na $3.45 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 532 kalorie, 31g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 66 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz makaron pełnoziarnisty, dymkę, czysty miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem, Tofu sezamowo-miodowe z makaronem ryżowym, oraz Makaron wołowy, Miso i sezamowy.
Instrukcje
Makaron ugotować we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie miękki, następnie odcedzić i opłukać w zimnej wodzie.
Podgrzać połowę oleju w nieprzywierającym woku.
Dodać brokuły, groszek i 2 łyżki wody, następnie przykryć i smażyć na parze przez 3 min.
Zdjąć pokrywkę, dodać dymkę i smażyć przez 2 minuty, dodając więcej wody, jeśli trzeba gotować warzywa.
Dodać makaron i połowę sosu sojowego i wymieszać z warzywami. Podzielić na 2 miski i ogrzać.
Wytrzeć wok i podgrzać pozostały olej do czasu palenia. Wskazówka w wołowinie i stir-fry przez 2 min na dużym ogniu, ale nie przenieść go zbyt dużo początkowo lub uwolni płyn i dusić zamiast smażyć. Wrzucić nasiona sezamu, gotować jeszcze 1 min, a następnie dodać miód. Wrzucić do płaszcza wołowiny dobrze, a następnie dodać pozostałą soję i bąbelki krótko. Łyżka nad warzywami i makaronem i podawać natychmiast.