Klopsiki z sosem pomidorowym z winorośli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj klopsików z sosem pomidorowym z winorośli. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 28g białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka wołowiny, szczypta sosu sojowego, cebula, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 powie, że trafiło w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Prosto z winorośli-tarta pomidorowo-serowa, Dolma Dalya-Algierskie Liście Winorośli Nadziewane Pomidorami I Pieprzem, oraz Sałatka z dojrzałych pomidorów z Queso Fresco, kolendrą i Serrano.
Instrukcje
Mięso rozgnieść w misce łyżką, a następnie wrzucić cebulę, jabłko, czerwoną paprykę i oregano (i przyprawy, jeśli chcesz). Zacieru ponownie wymieszać wszystko razem. Teraz dobrze wymieszaj rękami, aż mieszanina będzie lepka i podziel na 16 małych kulek. Schłodzić w lodówce, podczas gdy sos. Możesz je zrobić do tego etapu 2 dni wcześniej lub zamrozić.
Zrobić sos. Cebulę zmiękczyć w średnim rondlu z olejem. Wrzucić pomidory i dusić bardzo delikatnie, odsłonięte, przez około 20 min.
Dodać resztę składników z wyjątkiem bazylii i powoli gotować przez kolejne 15-20 min.
Dodaj bazylii i plusk wody z czajnika. Przełóż zawartość patelni do robota kuchennego i whizz aż będzie gładka.
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Klopsiki delikatnie zwijamy w mąkę.
Na żaroodpornej patelni nieprzywierającej rozgrzej łyżkę oleju, wytrzyj papierem kuchennym, następnie dodaj klopsiki i smaż delikatnie i powoli na małym ogniu przez 10 minut, obracając je raz szczypcami. (Może być to konieczne w partiach, jeśli patelnia nie jest bardzo duża.)
Odcedzić nadmiar tłuszczu, wlać sos i zakończyć gotowanie w piekarniku przez 15 minut.
Podawać z zacierem dyniowym.