Klopsiki z pomidorowym Ragu i kremową polentą

Klopsiki z pomidorowym Ragu i kremową polentą
Klopsiki z pomidorowym Ragu i kremową polentą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 736 kalorii, 24g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 477 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, bulion warzywny, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ragù Wieprzowe Na Kremowej Polencie, Kiełbasa ragù na kremowej Polencie, oraz Najlepsze klopsiki al Forno z kremową polentą.

Instrukcje

1
Przygotuj klopsiki: Rozgrzej piekarnik do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Połącz pierwsze 2 składniki w misce; odstawić 10 minut. Wymieszać z jajkiem i 11 kolejnych składników do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodać wieprzowinę; połączyć za pomocą rąk. (Nie przesadzać.) Kształt na 36 (1-calowe) kulki. Lekko posmaruj galaretkę w sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieścić klopsiki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Piec 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Przygotować Ragu: cebulę i kolejne 3 składniki przetworzyć w robocie kuchennym 20 sekund lub do drobno posiekanej; przenieść do miski. Pomidory przetwarzamy partiami, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Podsmaż mieszankę cebuli w gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu 17 do 20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
8
Dodać wino i 1/4 łyżeczki. sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 protokół. Wymieszać bulion, bazylia, pomidory i pozostałe 3/4 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 35 protokół; dodać klopsiki, i gotować 10 protokół. Bazylia należy wyrzucić. Dodać skórkę cytrynową, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Przygotuj Polenta: Przynieś 8 szklanek wody i 1 1/4 łyżeczki. sól koszerna do wrzenia w 4-qt. rondel na średnim ogniu; stopniowo ubijać polentę. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować, mieszając od czasu do czasu, 20 do 25 minut lub aż kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
10
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną, serem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
11
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
12
Podawać natychmiast z ragu.

Składniki

57papryka habanerogrube plastry boczku, mielonegrube plastry boczku, mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemiękka, świeża bułka tartamiękka, świeża bułka tarta2Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)1łyżka czerwony ocet winnymarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera grubo posiekaneżeberka selera grubo posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1łyżka czerwony ocet winnyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże, płaskie liście pietruszki, drobno posiekaneświeże, płaskie liście pietruszki, drobno posiekane28papryka habaneropakiet świeża bazyliapakiet świeża bazylia1porcja startego parmezanurozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży1porcja startego parmezanumielony świeży tymianekmielony świeży tymianek2ząbki czosnkuząbki czosnku2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone454papryka habanerowieprzowina mielonawieprzowina mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2warzywo (np. szpinak)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1warzywo (np. szpinak)luźno zapakowana Skórka z cytrynyluźno zapakowana Skórka z cytryny2warzywo (np. szpinak)srebrne nonpareilesrebrne nonpareile8trochę posiekanej cukiniiKlopsikiKlopsiki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan2kilogramypomidory całe śliwkowepomidory całe śliwkowe4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowana polenta lub kaszaniegotowana polenta lub kasza8trochę posiekanej cukiniiPOLENTAPOLENTA0warzywo (np. szpinak)suszona kruszona czerwona paprykasuszona kruszona czerwona papryka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta, grubo posiekanacebula żółta, grubo posiekana8trochę posiekanej cukiniiRAGURAGU
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn