Klopsiki z pomidorowym Ragu i kremową polentą

Klopsiki z pomidorowym Ragu i kremową polentą
Klopsiki z pomidorowym Ragu i kremową polentą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 736 kalorii, 24g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 3,26 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 477 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz rozmaryn, bulion warzywny, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ragù Wieprzowe Na Kremowej Polencie, Kiełbasa ragù na kremowej Polencie, oraz Najlepsze klopsiki al Forno z kremową polentą.

Instrukcje

1
Przygotuj klopsiki: Rozgrzej piekarnik do 40
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Połącz pierwsze 2 składniki w misce; odstawić 10 minut. Wymieszać z jajkiem i 11 kolejnych składników do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodać wieprzowinę; połączyć za pomocą rąk. (Nie przesadzać.) Kształt na 36 (1-calowe) kulki. Lekko posmaruj galaretkę w sprayu do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Umieścić klopsiki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Piec 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Przygotować Ragu: cebulę i kolejne 3 składniki przetworzyć w robocie kuchennym 20 sekund lub do drobno posiekanej; przenieść do miski. Pomidory przetwarzamy partiami, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Podsmaż mieszankę cebuli w gorącym oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu 17 do 20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
8
Dodać wino i 1/4 łyżeczki. sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 protokół. Wymieszać bulion, bazylia, pomidory i pozostałe 3/4 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 35 protokół; dodać klopsiki, i gotować 10 protokół. Bazylia należy wyrzucić. Dodać skórkę cytrynową, sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Przygotuj Polenta: Przynieś 8 szklanek wody i 1 1/4 łyżeczki. sól koszerna do wrzenia w 4-qt. rondel na średnim ogniu; stopniowo ubijać polentę. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować, mieszając od czasu do czasu, 20 do 25 minut lub aż kremowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
10
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną, serem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
11
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
12
Podawać natychmiast z ragu.

Składniki

57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegrube plastry boczku, mielonegrube plastry boczku, mielone1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemiękka, świeża bułka tartamiękka, świeża bułka tarta22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1łyżka czerwony ocet winnymarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana2(mequite, hikora lub olcha)żeberka selera grubo posiekaneżeberka selera grubo posiekane2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1łyżka czerwony ocet winnyjajko, lekko pobitejajko, lekko pobite791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże, płaskie liście pietruszki, drobno posiekaneświeże, płaskie liście pietruszki, drobno posiekane28opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepakiet świeża bazyliapakiet świeża bazylia11 łyżka suszonego oreganorozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży11 łyżka suszonego oreganomielony świeży tymianekmielony świeży tymianek2ząbki czosnkuząbki czosnku2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgewieprzowina mielonawieprzowina mielona1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2Batoniki toffi Heathświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1Batoniki toffi Heathluźno zapakowana Skórka z cytrynyluźno zapakowana Skórka z cytryny2Batoniki toffi Heathsrebrne nonpareilesrebrne nonpareile8krewetki i żyłkiKlopsikiKlopsiki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan2kilogramypomidory całe śliwkowepomidory całe śliwkowe4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniegotowana polenta lub kaszaniegotowana polenta lub kasza8krewetki i żyłkiPOLENTAPOLENTA0Batoniki toffi Heathsuszona kruszona czerwona paprykasuszona kruszona czerwona papryka4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych1/2 szklanki orzeszków piniowych, prażonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweCytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny1łyżka czerwony ocet winnycebula żółta, grubo posiekanacebula żółta, grubo posiekana8krewetki i żyłkiRAGURAGU
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn