Klopsiki z kurczaka Spanikopita z pikantnym sosem ogórkowo-jogurtowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc wypróbuj klopsiki z kurczaka Spanikopita z pikantnym ogórkiem i sosem jogurtowym. Ten przepis służy 6. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 256 kalorii, 22g białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Za $2.15 za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką czosnek, ser feta, szpinak i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis z Foodnetwork ma 8 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 27 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 83%, co jest super. Pulpety z indyka kieszenie Pita z sosem jogurtowym z ogórka, Klopsiki z jagnięciny, buraków i krakingu pszennego z sosem jogurtowym z ogórka, oraz Grillowane Kaboby z kurczaka z sosem jogurtowym ogórkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
W misce połącz cebulę i 3 ząbki czosnku. Wyciśnij wodę ze szpinaku, aż całkowicie wyschnie. Oddziel szpinak, dodając go do czosnku i cebuli.
Dodaj fetę, przyprawę do kurczaka i grilla do miski i liberalną mżawkę oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Wymieszaj mięso z warzywami i fetą i uformuj 18 (1 1/2 cala) klopsików.
Umieść klopsiki na nieprzywierającej blasze do ciastek i piecz 10 do 12 minut, aż będą złote, a soki będą czyste.
Umieść jogurt, czosnek, ogórek, koperek, sok z cytryny, kminek, kolendrę i trochę soli w robocie kuchennym i przetwarzaj na gładką masę. Dostosuj przyprawy i przenieś do miski.
Podawaj klopsiki obok sosu z wykałaczkami.