Klopsiki Z Kurczaka Po Norwesku
Klopsiki z kurczaka norweskiego wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4. To danie główne ma 414 kalorii, 29g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Mieszanka bulionu z kurczaka, koperek, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Norweskie Klopsiki, Klopsiki z kurczaka do Spaghetti i klopsików, oraz Norweski Gravlax dla podobnych receptur.
Instrukcje
Widelcem wymieszaj kurczaka, aby dobrze wymieszać z 1 1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej, jajkiem, 1/4 szklanki bulionu, solą, startą skórką cytrynową i 1 łyżką świeżego koperku (lub 1 łyżeczką suszonego).
Przynieś 2 szklanki bulionu do gotowania na wolnym ogniu na patelni o grubości 10-12 cali. Gdy bulion się nagrzewa, kropla poziom łyżki porcji kurczaka do płynu, utrzymując kawałki nieco od siebie. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie białe w środku (pokroić na próbę), 3 do 4 minut.
Łyżką szczelinową przełożyć kurczaka do miski.
Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę skrobi kukurydzianej z 2 łyżkami wody, aż będzie gładka i ubijaj do bulionu. Podgrzać do wysokiej, dodać ser i ubijać, aż się roztopi.
Kurczak z powrotem do sosu, delikatnie wymieszać i podgrzewać przez około 1 minutę.
Makaron przelać do miski i posypać pozostałym koperkiem.