Klopsiki Z Indyka Alicante
Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 12g białka, oraz 8G tłuszczu. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz chleb wiejski, orzeszki piniowe, ząbek czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Z Indyka Alicante, Turrón de Alicante (Nugat z migdałami Marconan), oraz Pulpety Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w robocie kuchennym; proces aż grubo zmielone.
Połączyć mieszaninę bułki tartej i mleka w średniej misce; odstawić 5 protokół.
Dodać orzechy i kolejne 4 składniki (przez wątrobę) do mieszanki mlecznej. Uformować w 12 klopsików, po około 1 1/2 łyżki każda.
Podgrzej średnią patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Dodaj klopsiki; gotować 4 minuty, zmieniając się na brązowy ze wszystkich stron.
Usuń klopsiki z patelni. Wytrzyj patelnię do czysta; podgrzej na średnim ogniu.
Dodaj wywar z indyka i seler naciowy na patelnię; przyprawić na wolnym ogniu. Powrót klopsiki do patelni w jednej warstwie. Przykryć i dusić 10 minut lub aż klopsiki są gotowe.
Umieść 2 klopsiki w każdej z 6 płytkich misek. Chochla o 1/3 szklanki mieszaniny zapasów do każdej miski.