Klopsiki z cielęciny i ricotty: Polpettine di Ricotta e Vitello
Klopsiki z cielęciny i ricotty: Polpettine di Ricottan e Vitello to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.97 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 535 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli, soli i pieprzu, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Klopsiki z ricottą: Polpettone con la Ricotta, Klopsiki Z Soczewicy Ricotta, oraz Grzybowe Klopsiki Ricotta.
Instrukcje
1
W misce robota kuchennego, połączyć cielęcinę, ser, jajko, Parmigiano, gałka muszkatołowa, sól i pieprz. Gdy mieszanina jest dobrze wymieszana, uformuj ją w kilka kulek o średnicy 1 cala. Lekko odkurzyć każdą kulkę mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Parmigiano Reggiano
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Dodać tymianek i marchewkę i gotować 5 minut więcej, aż marchewka jest dość miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina Wieprzowa
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
10
Dodaj pomidory i sok i doprowadzić do wrzenia, często mieszając. Obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż tak grube jak gorące płatki. Doprawić solą i podawać. Ten sos utrzymuje 1 tydzień w lodówce lub do 6 miesięcy w zamrażarce.