Klopsiki Wegetariańskie
Wegetariańskie klopsy to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 11g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz czosnek w proszku, ketchup, przyprawy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest dobre. Spróbuj Klopsiki Wegetariańskie, Klopsiki ziołowo-warzywne, oraz Kotlety Z Indyka Wegetariańskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W rondlu doprowadzić 2 szklanki wody do wrzenia.
Dodać ryż i wymieszać. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Tymczasem rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę do miękkości. Odstawić.
W dużej misce połączyć gotowany ryż, soczewica, grzyby, sos Worcestershire, sól, pieprz, jajko, czosnek w proszku, włoskie przyprawy, pietruszka i gotowane cebule; dobrze wymieszać. Mieszankę wcisnąć do przygotowanej patelni; keczup rozprowadzić na bochenku.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut.