Klopsiki matki Eda
Pieczeń matki Eda może być głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 7. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 767 kalorii, 36g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sosu worcestershire, cebula, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać bułkę tartą można śledzić to danie główne z Strudel Jabłkowy jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 39 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Menlo Park ' s New Leaf Meatloaf-można zrobić restauracja degustacja klopsików w domu, nie jest tajemnicą, jak zrobić klopsiki, Momma Joe ' s Meatloaf-klopsiki jak mama, oraz Teściowa.
Instrukcje
Mam zupełnie uzasadnioną słabość do każdego przepisu, który przychodzi do mnie przekazanego przez czyjąś rodzinę. Nie jest to tylko sentymentalizm; mam nadzieję, że nawet sentymentalizm, ponieważ zawsze byłem pogardliwie przekonany, że sentymentalizm jest schronieniem dla tych, którzy nie mają właściwych emocji. Tak, wywnioskowałem znaczenie z jedzenia, które zostało przekazane z pokolenia na pokolenie, a następnie powierzone mi, ale pomyśl o tym: przepisy, które trwają, nie bez powodu.
A na dodatek zachwyca mnie kulinarna Americana. Po prostu słyszę słowo klopsik i czuję, że cała stara światowa, Europejska ironia i korupcja wyciekają ze mnie, gdy zamieniam się w obraz Thomasa Harta Bentona. A potem je jem: sen się rozwiewa i zostaje mi tylko kęs pełen sprasowanych trocin w kształcie płyty i wielkie rozczarowanie. Więc teraz rozumiesz, dlaczego jestem tak szczególnie podekscytowany tym przepisem. Sprawia, że klopsiki smakują tak, jak zawsze marzyłem, że powinny.
Mimo, że jest to rzeczywiście klopsik matki Eda, przepis jak jest wydrukowany poniżej jest moją adaptacją. Mój teść zawsze opowiadał historię o proszeniu matki o instrukcje robienia ogórków. "Ile octu potrzebuję?"zapytał. "Dość", odpowiedziała. Przepis matki Eda ma podobne podejście; dodałam współczesne akcenty, takie jak precyzja pomiarów. Ale w tym wszystkim gotowanie nigdy nie może być naprawdę precyzyjne: boczek będzie ważył mniej więcej, w zależności od tego, jak grubo lub cienko jest krojony, na przykład. I jest wiele innych podobnych przykładów: żadna książka kucharska nie może być wystarczająco długa, aby zawierała wszystkie możliwe warianty dla jednego przepisu. Ale to, co poniżej są wiarygodne wytyczne, możesz być tego pewien.
Błagam cię, jeśli możesz, żebyś wziął mięso od rzeźnika. Zrobiłem ten przepis dość kilka razy, porównując mięso mielone, które pochodzi od rzeźnika i mięso mielone, które pochodzi z różnych supermarketów i nie ma się obejść fakt, że świeżo mielone mięso rzeźnika jest to, co sprawia, że klopsik topi się (to, i cebula, ale sama cebula nie może tego zrobić). Trudność z supermarket mielenia jest nie tylko suchość, jak jeść, ale korelacja, która jest, że klopsik ma kruche tekstury, co utrudnia do krojenia.
Jestem szczęśliwy, że tylko soki, które kapać z klopsika, jak gotuje w miarę sosu idzie, i nie tylko dlatego, że cały sens tego klopsika dla mnie jest to, że mogę liczyć na dobrą połowę to jeść zimno w kanapkach do końca tygodnia. (I musisz być świadomy, moim obowiązkiem jest uświadomić ci, że wysoka puszka do pieczenia produkuje więcej soków niż płytka.) Ale jeśli chcesz zrobić wystarczająco dużo sosu, aby pokryć cały shebang gorąco, a następnie albo zrobić sos cebulowy i wlać soki mięsne na końcu lub mody szybki stovetop BBQ sos. Przez to mam na myśli po prostu wyjmij rondel, włóż do niego 1,76 uncji/50 g ciemnego cukru muscovado, 4,23 uncji/125 ml bulionu wołowego, 4 łyżki musztardy Dijon, sos sojowy, pastę pomidorową lub puree i galaretkę z czerwonej porzeczki i 1 łyżkę octu winnego do smaku. Rozgrzać i ubić i wlać do dzbanka do podania.
Ed polecił mi jeść kaszę z tym, co wyobrażam sobie, jak serwowała to jego matka, ale naprawdę czuję, że jeśli nie dorastałeś na kaszy-rodzaju polenty gryczanej-to zbyt łatwo nie zauważysz jej uroku. Nie widzę żadnego argumentu przeciwko puree ziemniaczanym, poza tym leniwym, ale nie mam nic przeciwko temu, żeby przejść do kultury międzykulturowej i zrobić garnek polenty; używam natychmiastowego rodzaju, ale wymieniam wodę, którą zalecają instrukcje pakietowe na bulion z kurczaka.
I tak jak z wołowiną potrzebną do sosu zasugerowanego powyżej, cieszę się, że można to kupić, a nie domowej roboty.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Przynieś rondel z wodą do wrzenia, a następnie gotuj 3 jajka przez 7 minut. Odśwież je w zimnej wodzie.
Cebulę obrać i posiekać, a tłuszcz z kaczki rozgrzać na grubej patelni. Cebulę gotować delikatnie posypane solą, przez około 20 do 25 minut lub aż cebula będzie złoty i połowu w tłuszczu.
Wyjąć do miski do ostygnięcia.
Umieść sos Worcestershire i mieloną wołowinę do miski, a gdy mieszanka cebuli nie jest gorąca w dotyku, Dodaj do miski i wszystko razem pracować rękami.
Dodaj pozostałe surowe jajko i ponownie wymieszaj, zanim na końcu dodasz bułkę tartą.
Podzielić mieszaninę na 2, i na patelni, zrobić dolną połowę klopsa przez poklepanie połowę mieszaniny wołowiny do płaskiego jajowatego kształtu około 9 cali długości. Obierz i umieść 3 jajka na twardo w rzędzie na środku klopsa.
Uformuj pozostały kopiec na wierzchu jaj i wklep w solidny Bochenek. Kompresuj klopsiki, aby pozbyć się dziur, ale nie przepracuj ich.
Przykryj klopsik plastrami boczku, jakby to była terryna, chowając końce boczku pod klopsikiem najlepiej jak potrafisz, aby uniknąć jego zwijania się podczas gotowania.
Piec przez 1 godzinę, aż soki uruchomić jasne i po wyjściu z piekarnika niech klopsiki odpocząć przez 15 minut. To powinno ułatwić cięcie. Krojąc, zrób to hojnie, aby każdy dostał jajko.
Wlać soki mięsne na jak służyć lub zrobić to, co będzie sos mądry.