Klopsiki jagnięce w zielonym sosie Curry

Klopsiki jagnięce w zielonym sosie Curry
Klopsiki z jagnięciny w zielonym sosie Curry mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 441 kalorii, 17g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka świeżego soku z cytryny, serrano chile, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klopsiki z jagnięciny indyjskiej w sosie Curry, Klopsiki z indyka Low Carb w zielonym sosie Curry, oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby klopsiki, wymieszać mieloną jagnięcinę, bułkę tartą, jajko, kminek, garam masala i sól razem w dużej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut lub do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Garam MasalaGaram Masala
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Aby zrobić sos, rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Dodaj cebulę, czosnek, imbir, i chile i dobrze wymieszać. Otwórz puszkę mleka kokosowego. Łyżka i zmierzyć 1/2 szklanki gęstego mleka kokosowego, który wzrósł do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodaj do rondla z kminkiem i garam masala. Gotować, aż mieszanina cebuli zmięknie i mleko kokosowe jest zmniejszona i wygląda tłuste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Garam MasalaGaram Masala
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Dodaj 1 szklankę wody, kolendrę, koncentrat tamaryndowca i pozostałe mleko kokosowe (około 1 1/4 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta TamaryndowaPasta Tamaryndowa
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
6
Trzepaczka dobrze i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, ubijającokazami, aż lekko zmniejszona, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Używając rąk wypłukanych pod zimną wodą, uformuj mieszaninę mięsa na 24 równe małe klopsiki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Przenieść na talerz. Ostrożnie dodaj klopsiki do gotującego się sosu i przykryj uchyloną pokrywką. Dusić, aż sos zgęstnieje i klopsiki są gotowane przez bez śladu różowy, o 20 protokół. Doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
9
Podawać na gorąco.
10
Przedruk za zgodą I Love Meatballs autorstwa Ricka Rodgersa, © 2011 Andrews McMeel Publishing, LLC
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Laurenz V Charming Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 28 dolarów za butelkę.
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Laurenz V Charming Gruner Veltliner
Aromaty dojrzałych jabłek i typowa Pikanteria Veltlinera tworzą fascynującyowocowy bukiet. Na podniebieniu wino jest miękkie i soczyste, wspierane przez delikatne owocekwasowość. Bardzo harmonijny, pozwalający na idealnie gładkie picie. Po prostu uroczy!
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia9
Rodzaje PotrawSos
Magazyn