Klopsiki jagnięce w zielonym sosie Curry

Klopsiki z jagnięciny w zielonym sosie Curry mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 441 kalorii, 17g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka świeżego soku z cytryny, serrano chile, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mleko kokosowe w puszkach, możesz śledzić to danie główne z Zdrowe Tarty Limonkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klopsiki z jagnięciny indyjskiej w sosie Curry, Klopsiki z indyka Low Carb w zielonym sosie Curry, oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby klopsiki, wymieszać mieloną jagnięcinę, bułkę tartą, jajko, kminek, garam masala i sól razem w dużej misce. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut lub do 4 godzin.
Aby zrobić sos, rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, czosnek, imbir, i chile i dobrze wymieszać. Otwórz puszkę mleka kokosowego. Łyżka i zmierzyć 1/2 szklanki gęstego mleka kokosowego, który wzrósł do góry.
Dodaj do rondla z kminkiem i garam masala. Gotować, aż mieszanina cebuli zmięknie i mleko kokosowe jest zmniejszona i wygląda tłuste, o 5 protokół.
Dodaj 1 szklankę wody, kolendrę, koncentrat tamaryndowca i pozostałe mleko kokosowe (około 1 1/4 szklanki).
Trzepaczka dobrze i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, ubijającokazami, aż lekko zmniejszona, o 10 protokół.
Używając rąk wypłukanych pod zimną wodą, uformuj mieszaninę mięsa na 24 równe małe klopsiki.
Przenieść na talerz. Ostrożnie dodaj klopsiki do gotującego się sosu i przykryj uchyloną pokrywką. Dusić, aż sos zgęstnieje i klopsiki są gotowane przez bez śladu różowy, o 20 protokół. Doprawić solą.
Przedruk za zgodą I Love Meatballs autorstwa Ricka Rodgersa, © 2011 Andrews McMeel Publishing, LLC