Klopsiki jagnięce w sosie kwaśno-wiśniowym

Klopsiki jagnięce w sosie wiśniowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 350 kalorii, 20g białka, oraz 11g tłuszczu. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wiśni, cynamonu, mielonego ziela angielskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Klopsiki Kofta w sosie słodko-wiśniowym, Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym, oraz Sos słodko-kwaśny (do klopsików) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce moczyć suszone wiśnie w wodzie, aż zmiękną, około 30 minut.
W dużej misce rozprowadzić jagnięcinę w równej warstwie. W małej misce, połączyć cynamon, ziele angielskie, 2 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Posypać przyprawy na jagnięcinę i zagnieść je w. Uformować jagnięcinę w klopsiki 3/4 cala; należy mieć około 6
Na dużej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju, aż się połysk.
Dodać klopsiki i gotować na dużym ogniu, potrząsając patelnię, aż lekko rumiane na zewnątrz i rzadkie w centrum, o 4 protokół.
W dużym rondlu podgrzej pozostałe 3 łyżki oleju.
Dodać cebulę i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną i złocisty, o 12 protokół.
Dodać wiśnie i płyn do namaczania oraz sok z cytryny i gotować na umiarkowanym ogniu przez 10 minut.
Dodaj klopsiki i wszelkie zgromadzone soki i dusić na małym ogniu, aż będą lekko różowe wewnątrz i sos zmniejszył się nieznacznie, 5 do 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem, udekorować natką pietruszki i podawać z pieczywem pita.