Klopsiki jagnięce z sosem z czerwonej papryki i ciecierzycy

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj klopsików jagnięcych z czerwoną papryką i sosem z ciecierzycy. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 484 kalorie, 26g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz pełnotłusty jogurt, bulion z kurczaka, mieloną jagnięcinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klopsiki jagnięce z sosem z czerwonej papryki i ciecierzycy, Pepper Monkey Lamb Meatballs, oraz Klopsiki Jagnięce Z Sosem Pomidorowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mini robocie, puree papryki.
Przełożyć puree do miski i ubić bulion i ½ szklanki yogurt.In dużą miskę, połączyć jagnięcinę, jajka, czosnek, ¼ szklanki pietruszki i tymianek i wędzonej papryki.
Dodać 4 łyżeczki soli koszernej. Używając rąk, delikatnie wymieszaj, a następnie zwiń w szesnaście 2-calowych meatballs.In bardzo duża patelnia, rozgrzać olej, aż się połysk.
Dodać klopsiki i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż rumiane na całym, o 8 protokół. Przesuń klopsiki na jedną stronę patelni.
Dodać sos z czerwonej papryki i ciecierzycy i doprowadzić do wrzenia. Gotować klopsiki na umiarkowanie małym ogniu, mieszając i obracając je od czasu do czasu w sosie, aż sos lekko się zmniejszy, 10 protokół. Doprawić solą.
Szpinak rozłóż na półmisku, przełożyć klopsiki i ciecierzycę na ten półmisek i na wierzch polać sosem pieprzowym, udekorować natką pietruszki i podawać z jogurtem.