Klopsiki arabskie w bulionie

Klopsiki arabskie w bulionie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Arabskich klopsików w bulionie. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje 2,35 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 241 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz płatki ryżowe do szybkiego gotowania, pieprz, mieloną wołowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć szybkiego gotowania białego ryżu można śledzić to danie główne z Budyń Ryżowy Pieczony jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pulpety w bulionie kokosowym, Klopsiki z głową lwa w bulionie, oraz Przyprawione klopsiki z kurczaka z makaronem, bazylią i bulionem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać płatki ryżowe z 1/3 szklanki zimnej wody; odstawić na co najmniej 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZbożaZboża
WodaWoda
RyżRyż
2
Tymczasem, w 5-do 6-quart nonstick patelni, wymieszać połowę cebuli i 1 łyżeczka czosnku na średnim ogniu, aż kuleje, o 4 protokół. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, bulionem i ryżem. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż ryż jest tender do gryzienia, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
CzosnekCzosnek
BulionBulion
CebulaCebula
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Jak gotuje ryż, wymieszać wołowinę z 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
WołowinaWołowina
RyżRyż
SólSól
4
Połowę mieszanki wołowej wymieszać z jedną czwartą mieszanki płatków ryżowych, pozostałą cebulą i czosnkiem, 1 łyżką mięty i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
ZbożaZboża
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
WołowinaWołowina
MiętaMięta
RyżRyż
5
W maszynce wirować pozostałą mieszaninę wołowiny i pozostałą mieszankę zbóż ryżowych, aż stanie się lepką pastą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZbożaZboża
WołowinaWołowina
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
6
Uformuj każdą z mieszanek mięsnych na 4 owalne kawałki. W dłoni, spłaszczyć 1 kawałek pasty wołowej, aż będzie 1/4 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
MięsoMięso
7
Połóż Gruboziarnisty owal na cienkim kawałku i złóż pastę wokół niego, kształtując się w 3-calową piłkę nożną.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
8
Powtórz, aby uformować każdy klopsik i w kształcie, wrzuć do gotującego się bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
BulionBulion
9
Dusić na małym ogniu, pokryte, obracając klopsiki raz, aż Nie różowy w środku (wyciąć do testu), o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlopsikiKlopsiki
10
Dodaj sok z cytryny, pozostałą miętę oraz sól i pieprz do smaku. Zupa klopsikowa z chochli do misek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zupa KlopsikowaZupa Klopsikowa
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MiętaMięta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia12
Magazyn