Klopsiki
Klopsiki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 819 kalorii, 56g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 4,39 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 7. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 5 minut. Mieszanka oliwy z oliwek, czosnek, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 82%. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Klopsiki z kurczaka do Spaghetti i klopsików, oraz Słodko-kwaśne galaretki klopsiki AKA galaretki klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać mięso, jajko, ser, pietruszka, oregano, bazylia, cebula, bułka tarta, i czosnek, i doprawić solą i pieprzem.
Dodaj 1 szklankę wody. Zagnieść wodę do mieszanki mięsa rękami. Zagnieść i rozwałkować klopsiki na około 1 1/2-calowe kulki.
Umieść je w płytkim rondlu na kuchence, dodaj kolejne 1/2 szklanki wody nad nimi i przykryj. Włącz ciepło do medium i paruj przez 35 minut.
Odcedzić sok z dna patelni. Przykryć sosem czerwonym, i wrzucić z makaronem do wyboru przed podaniem, lub służyć jako jest.
Wieprzowinę pokroić w około 1-centymetrową kostkę, doprawić solą i pieprzem.
Podgrzać duży garnek do zupy na średnim ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i podgrzać. Gdy olej jest gorący, dodać wieprzowinę i saute. Gdy lekko brązowy, odwrócić i wymieszać drewnianą łyżką. Pozostawić do gotowania przez kolejne 2 minuty, aż równomiernie rumiane ze wszystkich stron.
Wyjąć wieprzowinę i pozostawić do ostygnięcia w misce, odstawić.
W tym samym garnku zupy, że wieprzowina była gotowana w, dodać mieloną marchew, seler, cebula i czosnek.
Dodać szczyptę soli i saute warzywa do jasnobrązowego.
Dodać rozmaryn i wymieszać.
Dodać karmelizowaną wieprzowinę z powrotem do warzyw w garnku i wymieszać.
Dodaj chianti do garnka, wymieszaj i zagotuj.
Dodaj pastę pomidorową i pokrojone pomidory. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, od czasu do czasu odtłuszczając wierzch szumowiny, która się tworzy.