Klonowy Pecan Pie
Maple Pecan Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.68 za porcję. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Mieszanka syropu o Smaku klonowym, połówki orzechów pekan, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, Klon Pecan Blondies z sosem maślanym Klon, oraz Klon i tosty Pecan Pie z Klon bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 191°.
W średniej misce wymieszać mąkę i 1/2 łyżeczki soli.
Pokrój w 1/3 szklanki plus 1 łyżkę skracania, używając blendera do ciast lub przecinając 2 noże, aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną mieszankę smakową klonu, 1 łyżka na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka jest zwilżona i ciasto prawie czyści stronę miski.
Zbierz ciasto w kulkę; kształt w spłaszczony Okrągły na lekko posypanej mąką powierzchni. Z mąką wałek, rolka 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy Pie płyty. Łatwość ciasto na talerzu ciasto, mocno naciskając na dole i boku. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty. Złożyć i rozwałkować ciasto pod, nawet z talerzem; flet.
W średniej misce, ubij cukier, masło, syrop klonowy, 1/2 łyżeczki soli i jajka ręcznym trzepaczem do gładkości. Wymieszać z orzechami pekan.
Wlać do wyłożonego ciastem talerza ciasta. Przykryć krawędź ciasta 2-do 3-calowym paskiem folii, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu; usuń folię przez ostatnie 15 minut pieczenia.
Piec 40 do 50 minut lub do zestawu. Chłodne 15 minut. W rondlu 1-ćwiartkowym roztopić wiórki czekoladowe i 1 łyżeczkę skracać na małym ogniu, stale mieszając; skropić wierzchem ciasta.
Podawać ciasto ciepłe lub chłodne.