Solony Klon indyka z sosem śmietanowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 12 i kosztuje 2,63 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 72g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 598 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, cytryny, przyprawy do drobiu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Klonowa pierś indyka z sosem grzybowym, Indyk solony z soi i cydru na tostach z sosem Klonowo-sojowym, oraz Pieczona, solona pierś z indyka z sosem Klonowo-Worcestershire i owocami i orzechami Pilaf ryżowy.
Instrukcje
1
Aby przygotować solankę, połącz pierwsze 6 składników w dużej garnku, mieszając, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Solanka
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Aby przygotować indyka, Usuń i zarezerwuj podroby i szyję z Turcji. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Woda
3
Dodaj indyka do garnka, obracając się do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce 24 godziny, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Doprowadzić colę i 1/2 szklanki syropu do wrzenia w małym rondlu; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Cola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Połącz tymianek, szałwię, przyprawę i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Pieprz
Tymianek
Szałwia Lekarska
7
Wyjąć indyka z solanki, wyrzucając solankę; osuszyć. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Mieszankę tymiankową wcierać pod rozluźnioną skórę; posypać wewnątrz jamy ciała.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
Cała Turcja
Solanka
Tymianek
Mięso
Sucha Przyprawa Rub
8
Umieścić 4 ząbki czosnku i cebulę w jamie ciała. Wiązać końce nóg razem ze sznurkiem. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Cebula
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
9
Umieścić indyka na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania. Włóż termometr do mięsa do mięsistej części uda, upewniając się, że nie dotkniesz kości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Cała Turcja
Kości
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia Brojlerów
10
Piec w temperaturze 375 przez 45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Wlać mieszaninę coli na indyka; przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Cola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
12
Piec dodatkowo 1 godzinę i 45 minut lub aż termometr zarejestruje 18
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Piekarnik
13
Wyjąć indyka z patelni, zastrzegając kapiele do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
14
Połóż indyka na talerzu. Przykryć luźno folią; odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
15
Usunąć sznurek. Wyrzucić skórę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
16
Aby przygotować sos, podczas gdy Indyk piecze, połącz zarezerwowany podrobek i szyję z bulionem w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut. Przecedzić mieszaninę przez durszlak do miski, odrzucając ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Bulion
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
Patelnia Z Sosem
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
17
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
18
Wlać kapieli patelni do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry).
Spuścić kapie do brojlerów, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
21
Dodać mieszankę bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
22
Umieść patelnię brojlerów na płycie kuchennej na średnim ogniu, skrobając patelnię, aby poluzować rumiane kawałki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Brojlerów
Piec
Patelnia
23
Połącz mleko i skrobię kukurydzianą w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką; dodaj do patelni. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Patelnia
24
Przecedzić sos przez sito do miski. Wyrzucić ciała stałe. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.