Klon Pieczone Jabłka
Klon pieczone jabłka jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.6 za porcję. Jedna porcja zawiera 428 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką jabłka, złote rodzynki, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Jabłka Pieczone Klonowo-Orzechowe, Klon Pieczone Jabłka, oraz Jabłka Pieczone Klonowo-Żurawinowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 400 F. za pomocą noża do parowania, usunąć rdzenie i przyciąć około 1/2-calowy kawałek od dołu każdego jabłka, tak, że siedzą płasko.
Umieść jabłka na patelni żaroodpornej lub 8-do 9-calowego naczynia do pieczenia.
Skropić syropem. Orzechy włoskie i rodzynki podzielić między jabłka, wypełniając ubytki i umieścić dodatkowe w naczyniu. Jabłka posmarować masłem.
Piec do miękkości, 40 do 50 protokół. Jeśli używasz naczynia do pieczenia, wlej płyn z naczynia na patelnię. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować, aż lekko zgęstnieje, 2 do 3 protokół. Łyżkę sosu na ciepłe jabłka i podawać z lodami, w razie potrzeby. Wskazówka: jabłka Gala I Rome Beauty są idealne do pieczenia, ponieważ zachowują swój kształt.