Klon-Musztarda-Glazurowane Steki Balsamiczne Z Serem Pleśniowym-Pecan Confetti

Klonowo-musztardowo-glazurowane steki balsamiczne z serem pleśniowym-Pekan Confetti może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 697 kalorii. Na 5,27 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap dieta. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ser, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kanapki Z Pieczonej Wołowiny Z Balsamiczną Cebulą I Serem Pleśniowym, Sałatka z pieczonych buraków z serem pleśniowym i klonem łatwym-redukcja balsamiczna, oraz Ser Pleśniowo-Orzechowo-Awokado Sałatka Z Miodowo-Musztardowym Winegretem.
Instrukcje
Połączyć ocet, 1/3 szklanki syropu klonowego, 2 łyżki musztardy, i tymianek w płytkim naczyniu lub dużych zip-top plastikowej torbie zamrażarki; dodaj steki, obracając płaszcz. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu; dodać pekan, mieszając do herbu. Wymieszać 2 łyżki syropu klonowego i gotować, ciągle mieszając, 1 minutę.
Wyjąć orzechy pekan z patelni i rozprowadzić na papierze woskowym do ostygnięcia.
Wyjmij steki z marynaty, zastrzegając marynatę.
Steki posypać równomiernie solą i pieprzem.
Grill, przykryty pokrywą grilla, na średnim ogniu (350-40
4 do 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Trzymaj ciepło.
W małym rondlu wymieszać marynatę i pozostałe 2 łyżki musztardy. Doprowadzić do wrzenia i gotować co najmniej 2 minuty. (Sos powinien być gęsty i syropowaty.)
Steki pokroić w plastry o grubości 1/2 cala; posypać pekanami i serem pleśniowym.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować GEN5 Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.
![GEN5 Merlot]()
GEN5 Merlot
# 40 entuzjasta wina Top 100 Best Buy of 2019