Klon korzeń-warzywo Stir-Fry z sezamem jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 205 kalorii, 3G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz olej canolan, sos sojowy, kilka kropli oleju sezamowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek Sezamowy Stir Fry, Smażony korzeń lotosu z sezamem i zieloną cebulą, oraz Sezam wołowina i Azjatyckie warzywa Stir-Fry.
Dodaj pokrojony korzeń lotosu na patelni wraz z syropem klonowym i sosem sojowym. Gotuj warzywa na umiarkowanym ogniu, często mieszając, aż sos stanie się syropowy, a warzywa są szkliwione, około 8 minut. Wymieszać olej sezamowy, nasiona sezamu i pokrojone szalotki do warzyw i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Korzeń Lotosu
Szklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki