Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną

Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną
Klon glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 1030 kalorii, 100g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.81 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka sałatki gruszkowo-ziemniaczanej, oliwy z oliwek, soli i pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Klon-glazurowany Tuńczyk z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną, Klon Szkliwiony Gruszka Płatki Owsiane, oraz Klonowo-glazurowane tarty gruszkowo-orzechowe.

Instrukcje

1
Ubij razem musztardę, syrop klonowy, sok z limonki i 1 łyżkę oliwy z oliwek. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Doprawić tuńczyka z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek na dużej żeliwnej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj tuńczyka i gotować przez 30 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Wyjąć z patelni i umyć obie strony tuńczyka szkliwem Klonowo-musztardowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przełożyć na półmisek i udekorować kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
7
Podawać z sałatką gruszkowo-ziemniaczaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałatka ZiemniaczanaSałatka Ziemniaczana
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
8
W porcji: kalorie 334, tłuszcz całkowity 15g, tłuszcz nasycony 2g, Cholesterol 76mg, sód 149mg, węglowodany 8g, błonnik 0g, białko 39g
9
Dane Żywieniowe
10
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "
11
Przedruk za zgodą New American Table autorstwa Marcusa Samuelsona, © październik 2009 John Wiley & Sons, Inc.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Raymond R Collection Merlot
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn